Acasă Actualitate Noi cazuri de COVID-19 confirmate la Ambulanța Olt

Noi cazuri de COVID-19 confirmate la Ambulanța Olt

280

Astăzi, 21 mai a.c., a fost convocată, la sediul Instituției Prefectului Județului Olt, o ședința de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările și măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecție Covid-19 la nivelul Serviciului Județean de Ambulanță Olt.

Mai exact, după ce în data 18.05.2020, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20.05.2020, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitivpentru 2 persoane.

În cadrul ședinței de astăzi a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase s-au stabilit următoarele:
– adoptarea, de urgență, a unui plan de măsuri la nivelul S.J.A., în ceea ce priveșterespectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu noul coronavirus în rândul personalului propriu;
– testarea tuturor angajaților din cadrul S.J.A;
– izolarea la domiciliu a tuturor contacților direcți ai cazurilor confirmate;
– identificarea tuturor contacților direcți din rândul pacienților asupra cărora s-au efectuat intervenții din partea medicilor/asistenților S.J.A. confirmați pozitiv.

Altfel, este de reținut faptul că toți angajați confirmați pozitiv au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina sub supraveghere medicală și tratament, cu stare generală bună.
De asemenea, prefectul județului Olt, Florin Constantin HOMOREAN, a solicitat Ministerului Sănătății efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activității Serviciului Județean de Ambulanță Olt, în contextul epidemiei generate de noul Coronavirus.
Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here