Acasă Administrație Stare de profesionalism. Primăria Slatina a pus în aplicare, cu brio, măsurile...

Stare de profesionalism. Primăria Slatina a pus în aplicare, cu brio, măsurile din starea de urgenţă

564

Starea de a luat sfârşit la mijlocul lunii mai, iar România a trecut la starea de alertă. În toată perioada celor două luni de stare de urgenţă, Primăria municipiului Slatina, condusă de primarul Emil Moţ, a trecut testul bunei aplicări a măsurilor în combaterea răspândirii noului coronavirus. Astfel, încă dinainte de instituirea stării de urgenţă, primarul Slatinei, Emil Moţ, a dispus măsuri de igienizare şi de prevenire.
Încă din data de 12 martie, cu patru zile înainte de instituirea stării de ugenţă, au fost
curățenie şi dezinfecție ale sediilor instituțiilor din subordinea primăriei, au fost asigurate m soluții dezinfectante și echipamente specifice pentru protejarea angajatiilor din toate instituțiile Primăriei. A fost activat un număr de telefon al Direcției de Asistență Socială.

Pe timpul stării de urgenţă, Primăria Slatina a luat următoarele măsuri:
– acțiuni de curățare și dezinfecție a străzilor din Slatina, dar și în blocuri;
– Comitetul local pentru situații de urgență, condus de primar, demarează asistență comunitară. Cetățenilor, care nu se pot deplasa la cumpărături, le este asigurat transportul produselor solicitate cu ajutorul polițiștilor locali.
– suspendarea activității creselor de pe rază municipiului Slatina.
– prelungirea termenului până la care se acordă bonificatia de 10% contribuabililor care își achita integral impozitele locale pe anul în curs până în dată de 30 iunie;
– montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreagă rază a municipiului, respectiv peste 1400 de scări.
– HCL prvind acordarea de tichete sociale de Paște. 5.705 persoane cu handicap grav/accentuat și pensionarii cu un venit lunar net de maximum 1.200 lei, au primit tichetele sociale în valoare de 100 lei tichetul.
– acţiuni de distribuire a seturilor de cinci perechi de mănuşi sterile şi cinci măşti pentru fiecare familie. Materialele sunt distribuite saptamanal pe perioada starii de urgenta.
– medicii de familie au primit măști şi mănuşi pe toata perioada stării de urgenţă.

Iar mare parte din aceste măsuri fac parte din activitatea cotidiană a administraţiei locale.

Articolul precedentLa Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Laboratorul de testare COVID, funcţional!
Articolul următorClubul Nautic „Plaja Olt”, redeschis publicului doar pentru promenadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here