Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

77
Dan Ciocan. Activitate parlamentară
Deputatul Dan Ciocan este secretar în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi este membru în grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: Grupul parlamentar de prietenie cu Canada; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Elenă; Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda.
A luat cuvântul de patru ori, în patru şedinţe, a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 94 de iniţiative legislative, dintre care 35 au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat şi două moţiuni.

Siminica Mirea: „Ar putea fi timpul ca România să devină un stat mult mai puternic și din punct de vedere agricol”

Senatorul Siminica Mirea este de părere că susţinerea micilor fermieri poate fi soluţia unei relansări a agriculturii româneşti.
„Acum, țara noastră, alături de alte state membre UE, va trebui să-și regândească parcursul și, dincolo de investițiile anunțate în sistemul medical, fapt pe care îl susțin din tot sufletul, ar putea fi timpul ca România să devină un stat mult mai puternic și din punct de vedere agricol.
Solurile țării noastre pot susține producții uriașe, iar România are șansa să își valorifice aceste atuuri după criza din sănătate în care ne aflăm.
Și totuși, acest fapt nu poate decurge de la sine, în contextul în care, conform unui răspuns al Comisiei Europene, «România se află pe penultimul loc în Uniunea Europeană din perspectiva capitalizării exploatațiilor agricole. Printre cauzele acestui grad scăzut de capitalizare se numără și nivelul mare de fragmentare, venituri mici la nivel de fermă și lipsa instruirii agricole în rândul fermierilor. Simptomele capitalizării scăzute în agricultură sunt numeroase și afectează în mod semnificativ randamentele producției.»
Așadar, pornind de la premisele unor soluri fertile, dar și bazat pe o tradiție veche de decenii, cred că este timpul ca, ajutându-ne de fondurile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziție tuturor statelor membre pentru restartarea economiei, să fie pompate fonduri în zona agricolă însemnând irigații și alte echipamente de acest tip plus programe destinate micilor fermieri în vederea încurajării producției.”, declară senatorul.

Prin implicarea lui Gigel Ştirbu. Donaţie majoră la Spitalul Județean de Urgență Slatina
Deputatul Gigel Ştirbu anunţă că, după o serie de interpelări şi insistenţe, prin intermediul agențiilor aflate în subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, s-a donat suma de un milion şi jumătate de lei noi.
„Pe această cale, în urma interpelărilor și insistențelor mele, țin să-i mulțumesc ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, care prin intermediul agențiilor aflate în subordinea ministerului pe care-l conduce, s-a putut dona suma de 1.5 milioane lei Spitalului Județean de Urgență Slatina. Actele necesare acestui contract de donație vor fi perfectate zilele următoare”, spune deputatul.

Paul Stănescu, semnatar al unui proiect de lege
Senatorul Paul Stănescu se numără printre semnatarii proiectului de lege intitulat: Propunere legislativă pentru completarea art.22 din Legea 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare”.
„La nivelul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare sunt înființați 43 de operatorii regionali ai serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, operatori care își desfăşoară activitatea în temeiul unor reglementări speciale, printre care Legea nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legea nr.241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr.855/2008 pentru aprobarea actului constitutiv-cadru şi a statutului-cadru ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară cu obiect de activitate serviciile de utilități publice, cu modificările ulterioare, care stabilesc cadrul general pentru îndeplinirea condiţiilor şi regulilor «in-house», necesare accesării fondurilor nerambursabile.”, se arată în expunerea de motive..

Marius Iancu: „PNL vrea în continuare capitalizarea dobânzilor”
„Am votat, proiectul de Lege pentru aprobarea OUG 37/2020 privind suspendarea ratelor bancare și am corectat niște erori grave din această ordonanță dată de Guvernul Orban care favorizează, din nou, băncile și îi obligă pe români să plătească dobândă la dobândă dacă își suspendă ratele. Conform actului normativ adoptat, dobânda și comisioanele aferente sumelor scadente a caror plată a fost suspendată, nu se capitalizeaza la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare. Măsura se aplica și cererilor depuse după intrarea în vigoare a OUG nr 37/2020. În plus, prelungirea creditului se poate face și în cazul persoanelor care depășesc limita de vârstă prevăzută de creditori, la expirarea creditului.”, spune deputatul Marius Iancu despre proiectul de lege privind suspendarea ratelor bancare, pe care a votat-o.

Renică Diaconescu, semnatar al unui proiect privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică
Printre semnatarii proiectului legislativ privind modificarea şi completarea Legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, se află şi senatorul Renică Diaconescu.
„În România profesia de psiholog este reglementata în prezent prin Legea 213/2004, act normativ care nu a fost modificat/actualizat de la intrarea sa în vigoare pana in prezent.
Progresul făcut de societatea românească, în general şi profesia de psiholog, în special, de la data intrării în vigoare a legii nr. 213/2004, precum şi apariţia şi consolidarea unui corp de profesionişti şi acumularea de către acest corp a unei experienţe substanţiale, sunt lucruri de care atât societatea cât şi profesia trebuie să profite”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.