Acasă Actualitate Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, controale şi amenzi

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt, controale şi amenzi

157

În luna martia a anului în curs, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a efectuat 115 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

„Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 134 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 70 sancțiuni, din care 64 avertismente și 6 amenzi în valoare totală de 58.000 lei.
În luna martie 2020, inspectorii de muncă au identificat 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată, agentului ecomonic care o folosea, i-a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 10 evenimente, din care 10 persoane cu incapacitate temporară de muncă/vătămare ușoară.
Cele mai frecvente deficiențe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.