Acasă Actualitate Dispensere în scările de bloc din Slatina

Dispensere în scările de bloc din Slatina

107

Ordonanţa militară 4 impune primăriilor să monteze dispozitive la intrarea în scările de bloc. Măsura era obligatorie din 31 martie 2020, însă stocurile de astfel de dispozitive sunt epuizate. Primăria Slatina a găsit un loc de dispensere (care se vând la un preţ aproximativ de 45 de lei, pe unele magazine online). Acestea sunt montate de miercuri la intrarea în scările de bloc.

„Publicarea în Monitorul Oficial a OM nr. 4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, autoritățile publice locale au obligația de a asigura începând din 31 martie 2020, montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale, emisa de Guvernul Romaniei în data 30 martie 2020, cu o zi înainte de termen;
Fără a oferi un minim de norme legale sau măcar o derogare de la Legea Achizițiilor Publice, se aruncă în sarcina Administrațiilor Publice Locale ceea ce Guvernul PNL ar fi trebuit să prevadă și să pregătească la nivel de achiziție.
Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul ca la nivel național, stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a cca 10 milioane de oameni care reprezintă populația din mediul urban al României cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectant ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale.
Cu toate acestea, vă aducem la cunoștință faptul că Primăria Municipiul Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, începând de mâine, se vor desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului nostru, respectiv peste 1400 de scări.
De asemenea, vă asigurăm asupra faptului că vom continua acțiunile de dezinfecție a spațiilor comune din interiorul blocurilor de locuit, precum și spălarea tuturor străzilor și a trotuarelor de pe raza orașului nostru, pe întreaga perioadă a stării de urgență.”, spune primarul Slatinei, Emil Moţ.
Model:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.