Acasă Actualitate Activităţi medicale reorganizate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Activităţi medicale reorganizate, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

144

Cătălin Rotea, managerul celei mai mari unităţi medicale din judeţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, va susţine o conferinţă de presă online pe pagina sa de Facebook, marţi, 31 martie 2020.
Totodată, se arată într-un comunicat de presă, că Spitalul Județean de Urgență Slatina, în acord cu prevederile legale și tehnice pentru instituirea acțiunilor necesare limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, la nivelul unităților sanitare publice și private, a dispus o serie suplimentară de măsuri organizatorice, care vor fi aplicabile începând de miercuri, 01 aprilie 2020. Noile măsuri vizează:
A. Reorganizarea activității și relocarea unor secții ale SJU Slatina în corpurile A și B Materno – Infantil:
1. În Corpul A Materno – Infantil ambele secții de Obstetrică – Ginecologie se vor reorganiza pe spațiul de la nivelul etajului al VI-lea; secția Nefrologie va fi relocata la nivelul etajului al V-lea.
2. În Corpul B Materno – Infantil: activitatea secției de Neonatologie privind cabinetul de declarare nou-născuți se va realiza în spațiul secției, etajul al III-lea; secția Gastroenterologie va fi relocata la nivelul etajului al VI-lea; secția Medicina internă va fi relocata la nivelul etajului al V-lea;
3. În Corpul de Boli Infecțioase: Secția Boli Infecțioase – patologie de boli infecțioase non Covid;
4. Activitatea secției Diabet se va suspenda, iar cazurile urgente, care necesită spitalizare, se vor internă în secția Medicina internă și vor fi monitorizate clinic împreună cu medicii specialiști – diabet.
5. UPU Pediatrie va funcționa în cadrul Biroului de Internări – Pediatrie.

B. Utilizarea exclusivă a Corpului Medicală pentru cazuri confirmate COVID/ suspecți COVID/ suspecți afecțiuni respiratorii, astfel: Etajul V – 1 salon ATI – COVID + 5 saloane confirmați COVID – afecțiuni ușoare și medii; Etajele IV, III, II – 18 saloane suspecți COVID; Etajul I – 6 saloane – alte afecțiuni respiratorii; Etajul I Medicală va fi dotat cu ecograf/ ekg/ RX mobil; Pentru evaluarea pacienților suspecți sau confirmați COVID, se desemnează în mod exclusiv Computer Tomograf – Toshiba; Secţia de Radiologie are obligația de a asigura program de lucru continuu pentru RX – din corpul Medicală; Hrana pentru pacienții care vor fi internați în corpul Medicală va fi servită numai cu articole de unică folosință.

C. Se menține triajul epidemiologic la cort pentru stabilirea condițiilor de expunere. Triajul și evaluarea pacienților cu simptome respiratorii se va face în:
a) sectorul A (actual UPU Pediatrie) pentru formele ușoare și medii;
b) sectorul B pentru formele severe și/sau cu link epidemiologic.

D. Se suplimentează linia de gardă Boli Infecțioase, prin chemări zilnice de la domiciliu, de medici specialitatea Pneumologie și Medicină Internă.
Acești medici vor gestiona cazurile de boli infecțioase non COVID, vor asigura suport liniei de gardă Boli Infecțioase, vor asigura consulturi interdisciplinare Boli Infecțioase pentru patologie respiratorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.