Acasă Actualitate Măsuri de urgență la Spitalul Județean de Urgență Slatina

Măsuri de urgență la Spitalul Județean de Urgență Slatina

157
       Celula de criză constituită la nivelul Spitalului Județean de Urgență, având în vedere creșterea la nivel național a cazurilor confirmate de infecție cu virusul COVID-19, a pus în aplicare următorul Plan de Măsuri:
Înființarea zonei de triaj COVID-19, începând cu data de 16.03.2020, ora 00:00, în curtea interioară lângă intrarea principală în UPU. Zona de triaj este compusă din container dotat cu chiuvetă proprie, aer condiționat și convector electric și cort de campanie dotat cu scaune cu suport lavabil, sursă de căldură și dozator de apă.
Eliberarea întregului corp de clădire al secției Boli Infecțioase pentru preluarea eventualelor cazuri suspecte, ce prezintă simptomatică. Pentru eliberarea acestui corp de clădire s-au efectuat următoarele modificări organizatorice:
Sistarea activității secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care va desfășura activitate doar în sistem Ambulatoriu.
Relocarea secției Oncologie de la etajul 5 – Medicală, la etajul 1 – Corp Central, în locul secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.
Mutarea tuturor pacienților secției de Boli Infecțioase din corpul actual de clădire, în secția de Oncologie, etajul 5 – Medicală,
Etajul 4 din Medicală, care a fost reabilitat complet, nu va fi dat în folosință încă secției de Medicină Internă, fiind păstrat ca zonă potențial disponibilă pentru situații extraordinare.
Introducerea unui chestionar/declarație pe propria răspundere care va fi completat de toți pacienții la internare și care va fi atașat la FOCG.
Reducerea numărului internărilor de zi și a internărilor programate cu bilet de trimitere.
Reorganizarea programului operator prin anularea intervențiilor chirurgicale programate.
Asigurarea unui stoc de rezervă de materiale sanitare și medicamente pentru situații extraordinare.
Instruirea întregului personal al SJU Slatina cu privire la metodologia de supraveghere a cazurilor de infecție cu COVID-19.
Prin intermediul mass-media, facem un apel la responsabilitate atât profesională, din partea specialiștilor în sănătate, medici de familie, specialiști, structuri centralizate, cât și de responsabilitate socială, la reprezentanții comunității în a transmite informațiile doar preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali, de a întreprinde și respecta cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.