Acasă Actualitate Controale de la ITM. Amenzi și sancțiuni!

Controale de la ITM. Amenzi și sancțiuni!

116
     În luna februarie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 241 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.
Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere.
În urma controalelor efectuate, s-au identificat 251 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 145 sancțiuni, din care 140 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 45.000 lei.
În luna februarie 2020, inspectorii de muncă au identificat 1 persoană care desfășura muncă nedeclarată, agentului economic care o folosea, i-a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei.
De asemenea, în cursul lunii trecute, au fost comunicate instituției noastre un număr de 20 evenimente, din care 1 persoană decedată din cauze patologice, 1 incident periculos fără victime, 18 persoane cu incapacitate temporară de muncă/vătămare ușoară.
Cele mai frecvente deficiențe au fost:
– neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă;
– neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă;
– netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora;
– neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție;
– neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.