Acasă Actualitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – anunţ important despre coronavirus

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – anunţ important despre coronavirus

995

Coronavirusul a… virusat deja discuţiile dintre oameni. Instituţiile statului prezintă măsurile specifice. Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a ales să prezinte o serie de măsuri interne.

„Sezonul îmbolnăvirilor cu infecții acute respiratorii, inclusiv gripă, dar şi ameninţarea cu infecţii specifice virusului Coronavirus – COVID-19, ne determină să luăm o serie de măsuri de prevenţie şi supraveghere. În aceste condiţii, Spitalul Județean de Urgență Slatina a întreprins o serie de măsuri:
1. Față de stocul existent actual de materiale sanitare s-a decis suplimentarea aprovizionării cu: măști FFP3 – 300 buc, combinezon protecție complet – 200 buc, ochelari protecție facială – 200 buc, Mănuși high risk protection cu manșetă lungă – 200 buc, măști UF simple – 30000 buc, termometre cu infraroșu – 4 buc
2. SJU Slatina a comunicat către DSP Olt stocul existent de substanțe antiseptice și dezinfectante. Nu există în acest moment lipsuri în aprovizionarea cu produse biocide.
3. SPIAAM a transmis operativ către UPU, Boli Infecțioase, Pediatrie, toate actualizările apărute la definițiile de caz privind infecțiile cu Coronavirus Covid-19, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă.
4. Împreună cu personalul UPU, SPIAAM a efectuat un instructaj privind măsurile practice necesar a fi respectate la nivelul UPU: s-a identificat un spațiu cu destinația de izolare a cazului suspect, s-a asigurat dotarea permanentă a acestui spațiu cu materiale sanitare necesare izolării de urgență cât și cu produse biocide, s-a stabilit componenţa echipei care va veni în contact cu cazul, s-au stabilit pașii obligatorii ce trebuie urmați de la apariția unui eventual caz suspect până la preluarea acestuia de către mijlocul de transport specializat în vederea transportului către unitățile sanitare desemnate în gestionarea cazurilor inițiale.

Astfel, prin intermediul mass-media, facem apel la profesionalismul specialiștilor din domeniul sanitar, medicilor de familie, structurilor centralizate şi de responsabilitate socială, să transmită doar informațiile preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali. De asemenea, sfătuim să se respecte cu strictețe măsurile de izolare solicitate de autorități, acolo unde este cazul, de a solicita și acorda asistență medicală la domiciliu, fără prezentarea la unitățile medicale în cazul modificării stării de sănătate apărută în perioada de autoizolare sau carantină.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here