Acasă Administrație Un buget pentru dezvoltarea Slatinei. Emil Moţ, promisiuni îndeplinite

Un buget pentru dezvoltarea Slatinei. Emil Moţ, promisiuni îndeplinite

650

„Dezvoltăm împreună Slatina” nu este doar un slogan, ci promisiunea unei munci de echipă. O echipă formată din cetăţeni şi administraţia lcoală. Primarul Slatinei, Emil Moţ este primul primar, după 1989, care prezintă detaliat, pe domenii de investiţii, un buget local. Profesionist şi bine punctat. Bugetul Slatinei pe anul 2020 este structurat pe o serie de domenii, cum ar fi, investiţii în infrastructură, transporturi, sport, învăţământ, siguranţa cetăţeanului şi multe altele. Bugetul Slatinei, pe anul 2020, este de 296.950.000 lei. Veniturile proprii sunt în valoare de 177.222.000 lei, excedentul bugetar este de 58.815.000 lei, iar sumele din alte surse au o valaore de 60.913.000 lei.

„Vreau să mulțumesc public tuturor consilierilor care au fost prezenți astăzi și au votat acest proiect de buget. Este un buget foarte, foarte important și nu este un buget numai pentru anul 2020, este un buget pentru câțiva ani de aici înainte”, a spus primarul Emil Moţ în cadrul conferinţei de presă.

Proiecte pentru Slatina. Străzi modernizate şi parcări noi
Pentru infrastructură, în anul 2020, este alocată suma de 1.700.000 lei. Din aceşti bani se va moderniza infrastructura rutieră existentă în oraş (strada Piteşti, strada Oituz, Bulevardul Sf. Constantin Brâncoveanu), dar şi construirea drumului de legătură între zonele industriale, printre altele. De asemenea, se vor crea mai multe locuri de parcare, printre care şi parcări modulare. O parcare importantă va fi construită pe Aleea Muncii. Cel mai ambiţios proiect, care cuprinde construirea unei parcări şi a unei zone de promenadă, se află în Cartierul 600, acolo unde munciipalitatea va dori să construiască o parcare subterană, iar deasupra ei să se găsească un parc cu locuri de joacă şi relaxare. Pe lângă aceste proiecte, se mai află şi modernizarea iluminatului public. Astfel, se va extinde iluminatul public şi pe noua stradă lărgită din zona industrială de pe strada Drăgăneşti.
Tot în acest an se va extinde şi sistemul ed supraveghere cu camere video, care vor fi montate şi la intrările din oraş. Un proiect important este şi reabilitarea Casei Armatei, un simbol cultural al Slatinei în vremurile apuse. Clădirea ar urma să prindă strălucirea de altădată.
O serie de străzi vor beneficia de lucrări de reabilitare şi modernizare: Griviţei, Bradului, Aleea Castanilor, Lacului, Prunilor, zona Steaua, acolo unde va fi construită o piaţetă, printre altele.

Investiţii în educaţie
Educaţia este o ramură importantă a societăţii, iar investiţiile în aceasta reprezintă investiţii într-un viitor de calitate. Vor fi reabilitate mai multe grădiniţe sau şcoli din Slatina, cum ar fi Grădiniţa cu Program Normal Nr. 3 sau Şcola Gimnazială Nr. 8 „Eugen Ionescu”. Anul acesta va începe şi construirea Centrului de Excelenţă, iar suma alocată pentru acest lcuru este de 381.000 lei.

„Oxigen pentru Slatina”
Primăria Slatina vrea înnoirea parcului auto al serviciului de transport local. Astfel, vor fi achiziţionate autobuze electrice. Se vor dezvolta o serie de staţii de transport public local inteligente şi autonome. Aceste proiecte se vor realiza prin finanţare europeană. Fostul Liceu de Construcţii va de veni sediul mai multor instituţii locale, printre care şi a Loctrans, iar pentru asta se va amenaja un spaţiu special, care va servi ca parcare pentru autobuze. Municipalitatea va achiziţiona trei noi microbuze, în valoare de 850.000 lei. Tot cu bani de la bugetul local vor fi amplasate 37 de containere îngropate moderne. Valoarea totală a investiţiei este de 2.700.000 lei.

14.431.000 lei alocă primăria pentru investiţii în mai multe ramuri sociale, cum ar fi: creşe, asistenţi personali, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, tichete sociale sau gratuitate pentru apă.
Activităţile culturale reprezintă un factor important pentru relaxarea intelectuală a slătinenilor. Astfel, primăria va investi peste trei milioane de lei pentru evenimente culturale, susţinerea proiectelor cu fonduri nerambursabile sau susţinerea cultelor. De asemenea şi ramura sport este importantă. Aici se vor investi bani pentru cele şase terenuri de tenis de câmp sau secţiile sportive din cadrul CSM Slatina.
Locatarii mai multor blocuri din Slatina, care au şi lift, vor beneficia de lifturi moderne. Vor fi înlocuite 56 de lifturi, iar valaorea totală va fi de 13.000.000 lei.

Aici, găsiţi documentele cu investiţiile pentru anul 2020:

Investitii
puncte underground
LUCRĂRI NOI
LUCRĂRI ÎN CONTINUARE
LISTĂ ÎNLOCUIRE LIFTURI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.