Acasă Interviu «Avem nevoie de investiții majore la Scornicești, iar eu, Daniel Tudor, voi...

«Avem nevoie de investiții majore la Scornicești, iar eu, Daniel Tudor, voi face tot ceea ce pot ca să avem toate opțiunile necesare, atât pe fonduri guvernamentale, cât și europene!»

1773

Interviu cu DANIEL TUDOR, viceprimarul orașului SCORNICEȘTI

              Daniel Tudor, în prezent viceprimar al orașului Scornicești, este acum anunțat candidatul pe care Partidul Național Liberal îl susține la funcția de primar al orașului de pe Plapcea.

Tânăr, ambițios, incapabil de compromisuri dăunătoare modului de a face politică onest, acesta este considerat astăzi cu prima șansă la alegerile locale din vara acestui an. Cunoaște problemele comunității, știe ce trebuie la Scornicești, iar agenda sa publică se suprapune cu cea a cetățeanului. Vrea și poate să facă din Scornicești orașul pe care-l merită oamenii locului. Are soluții, dispune de inițiativă și este capabil să-și asume schimbarea la față a orașului său.
Un interviu obținut pe nepregătite de reporterul de serviciu, direct, tranșant, de la cel care vede potențialul imens de dezvoltare al Scorniceștiului. Are încredere în oameni și știe că împreună cu ei poate aduce speranța în bine, în orașul aflat astăzi în perioada căutării identității pierdute.

– Care sunt informațiile de ultimă oră privind reabilitarea termică a blocurilor din Scornicești?
– După cum se știe, proiectul a fost demarat și inițiat de mine și consilierii locali ai Partidului Național Liberal în data de 17 decembrie 2017. Acceptul pentru finanțare a venit în luna februarie a anului 2019, numai că, de atunci și până în prezent, din păcate, lucrurile au cam stat pe loc. În cele din urmă, spre satisfacția mea și a cetățenilor din Scornicești, în aceste zile, pe 20 februarie 2020, știm care este câștigătorul licitației și firma care se va ocupa de executarea acestor lucrări. Mai departe, dacă nu vom avea contestații, prin luna martie a anului în curs vor demara și lucrările privind reabilitarea termică a blocurilor din Scornicești.
– În ce constă această reabilitare, domnule viceprimar, Daniel Tudor?
– Lucrările vor fi complexe și vor cuprinde anveloparea exterioară a blocurilor, cu vată, în grosime de 15 centimetri, se vor înlocui acoperișurile, în totalitate, interiorul fiecărei scări va fi reabilitat și modernizat, tâmplăria va fi și ea înlocuită în totalitate și se vor face reparații și reabilitări inclusiv la subsolul fiecărui bloc.

– Câte blocuri și câți oameni vor beneficia, cu aproximație, de aceste reabilitări?
– Inițial au fost incluse zece blocuri, ulterior au apărut probleme de încadrare cu două dintre acestea, astfel încât, în cele din urmă vor fi reabilitate opt blocuri cu 20-25 de apartamente, având o medie de aproximativ trei locatari. Așadar, putem vorbi, fără greșeală, de câteva sute de beneficiari ai acestui proiect.
– Ce componente vom regăsi în bugetul orașului Scornicești pe anul în curs? Cum vor fi cheltuiți banii?
– Din păcate, în clipa de față, nu cunosc foarte multe date cu privire la bugetul de proiect pe anul în curs. Și în 2020, ca și în anii trecuți, primarul în funcție al Scorniceștiului a încercat să țină cumva secret față de mine inițierea proiectului de buget, îmi pare rău că se întâmplă asta, dar marți (n.n. 18 februarie) este ședința pe comisii și voi afla toate aceste informații. Personal, alături de cetățenii din Scornicești, îmi doresc foarte mult ca în anul 2020 să se realizeze extinderea rețelei de gaze naturale și continuarea lucrărilor la rețeaua de apă și canal, dar și modernizarea și reabilitarea drumurilor care nu sunt asfaltate încă.
– Au crescut valorile taxelor și impozitelor locale din Scornicești, în anul 2020?
– Nu! Și anul acesta funcționăm tot la nivelul taxelor și impozitelor care au fost în anul 2019. Oamenii au nevoie de liniște și de înțelegere, iar noi încercăm să le fim aproape atât cât putem de mult, fără a-i pune să plătească mai mult decât în anii precedenți.
– Este clară candidatura dumneavoastră la funcția de primar al orașului Scornicești, din partea Partidului Național Liberal. Ce știți de restul partidelor?
– În momentul de față, știu doar de intenția de a candida a reprezentantului celor de la ALDE, cei de la PSD nu și-au stabilit candidatul, au făcut un sondaj de opinie și probabil că în cel mai scurt timp vor da publicității un nume. Sunt mai mulți competitori, au de unde alege și vom vedea ulterior care le va fi candidatul. Însă, pe mine, personal, pentru realizarea proiectelor pe care le vreau pentru Scornicești, mă interesează mai puțin cine sunt candidații celorlalte partide la alegerile locale din vară.
– Un ultim sondaj de opinie făcut public de IMAS. PNL – 47%, PSD – 20%, USR – 12%. Sub pragul parlamentar: UDMR, PRO ROMÂNIA, PLUS, ALDE, PMP. Nu e prea sus PNL?
– Urmare a greșelilor și a stângăciilor făcute de social-democrați în toată această perioadă, inclusiv în cele trei luni în care PNL-ul a fost la guvernare și a încercat să îndrepte situația dezastruoasă în care cei de la PSD ne-au dus, au fost posibile și aceste procente de care dumneavoastră tocmai ați amintit. Pe de altă parte, nu știu și nu cunosc diferența exactă dintre cele două partide, e greu de spus, m-aș bucura să fie așa, dar nu aș vrea să intervină o relaxare din partea noastră ori să greșim crezând că suntem cei mai buni. Îmi doresc să fim modești, să ne respectăm promisiunile făcute, să muncim la fel de mult și să ne implicăm pentru binele celor ce au avut încredere în noi și ne-au ales! Iar dacă electoratul are o asemenea încredere în noi, trebuie să ne responsabilizăm în toate acțiunile politice pe care le desfășurăm. Este o obligație față de cetățenii acestei țări să le arătăm că noi, Partidul Național Liberal, suntem singura alternativă credibilă la PSD.

– Avem o guvernare liberală și un Scornicești văduvit mulți ani de banii de la guvern. Se schimbă datele cu ceva?
– În ceea ce mă privește, îmi doresc acest lucru și sunt încrezător că treaba aceasta se va schimba, cel puțin aici, la noi, la Scornicești, unde în urma alegerilor din vara acestui an, pe care am convingerea că le vom câștiga, vom reuși să facem lucruri frumoase și în orașul nostru. Ne ajunge! Am așteptat prea mult, zona aceasta arată așa cum mulți nu am mai vrea să fie, fapt pentru care este nevoie de seriozitate, de implicare, de numeroase proiecte și bineînțeles, de fondurile necesare! Avem nevoie de investiții majore la Scornicești, iar eu, Daniel Tudor, voi face tot ceea ce pot ca să avem toate opțiunile necesare, atât pe fonduri guvernamentale, cât și europene.
– La Scornicești sunt directori de școală, activiști de frunte ai PSD-ului. E normal să se întâmple asta?
– Nu! Nu e normal și n-aș mai vrea să se întâmple asta în România începutului de an 2020. Eu am mai spus lucrul acesta, dar o repet și-o spun de fiecare dată, ori de câte ori este nevoie. Politizarea școlii este nocivă și nu poate aduce nimic pozitiv în dezvoltarea actului de educație. Un director de școală are cu totul și cu totul alte atribuții și vă asigur că-n fișa postului său nu se regăsește acest aspect ce ține de cariera politică a unuia sau altuia. Și, ca să fiu bine înțeles, acest lucru este valabil pentru toată lumea, inclusiv pentru noi, liberalii, pentru că n-aș fi de acord nici cu situația în care în locul unui director pro-PSD ar fi propus un altul pro-PNL. Directorul de școală trebuie să-și vadă, obligatoriu, de toate problemele și situațiile care apar în interiorul instituției pe care o conduce, să fie alături de dascălii și de elevii școlii respective.
– PNL insistă foarte mult pentru alegeri parlamentare anticipate. Sunt ele prioritatea românilor în clipa de față? Ce câștigă cetățeanul simplu din asta?
– Pentru o mai bună implementare a proiectelor care sunt în folosul cetățenilor din această țară, avem nevoie de o majoritate altfel constituită, o majoritate legitimă, aleasă de populația cu drept de vot din România. Intenția cetățenilor, dorința lor de schimbare, s-a observat și s-a simțit din ce în ce mai mult în ultimul an, începând cu alegerile europarlamentare, continuând cu cele prezidențiale și nu numai. Așadar, actuala majoritate nu mai este legitimă și nu mai poate reprezenta așa cum trebuie interesele românilor. Prin urmare, este nevoie de alegeri anticipate, iar lucrul acesta sperăm să se întâmple cât mai curând posibil!
– Prea puține schimbări făcute de PNL la nivelul instituțiilor publice din județ. Nu sunt oameni sau pesediștii sunt cel mai bine pregătiți să stea pe funcții?
– Sunt oameni de valoare în PNL, vă asigur de lucrul acesta, dar nu dorim să facem și noi aceleași greșeli pe care social-democrații le-au făcut și le-au repetat la nesfârșit. Noi nu schimbăm oamenii de pe funcții decât acolo unde situația o cere, se fac anumite evaluări și analize, iar mai apoi se intervine acolo unde este cazul. De aici, probabil și această interpretare cum că lucrurile se mișcă încet sau că există cine știe ce alte motive.

– Aveți conturul listei pentru Consiliul Local Scornicești, din vară, de după alegeri?
– Da, am făcut și o astfel de listă alături de colegii mei, iar ceea ce vă pot spune este exact ceea ce le-am garantat și lor, încă de la începutul mandatului, că dacă lucrurile merg bine, cei care sunt în prezent și au fost pe listele PNL, se vor regăsi, cu siguranță, și în mandatul următor, cu Daniel Tudor – primar al orașului Scornicești, județul Olt.
– Tinerilor care nu vor să plece din oraș, ce facilități vă pregătiți să le oferiți, dumneavoastră, ca viitor primar al Scorniceștiului?
– Problema generală a acestei țări, nu doar a Scorniceștiului, o constituie lipsa locurilor de muncă. De aceea, pe acest punct aș vrea să pun accent foarte mult, pe atragerea de investitori în zonă pentru crearea a cât mai multor locuri de muncă. Sper și-mi doresc din tot sufletul să găsim resursele necesare pentru rezolvarea acestor probleme, iar tinerii din Scornicești, și nu doar ei, să fie liniștiți și împăcați, aici, la ei, acasă. E dureros să fii nevoit să îți lași familia în țară ca să pleci afară pentru o perioadă de șase luni, un an sau chiar mai mult, fapt pentru care avem datoria să facem tot ce putem pentru ca asta să nu se mai întâmple.
– Alegerea primarilor din două tururi nu e posibilă. Am rămas la un singur tur. Sincer, pe dumneavoastră, ce vă avantajează?
– Am văzut și știm cu toții cine nu și-a dorit alegeri din două tururi. Cei de la PSD au interesele lor și au făcut tot posibilul ca acest lucru să nu se întâmple. Revenind la întrebarea dumneavoastră, vă pot spune că pe mine, la Scornicești, nici nu mă avantajează, nici nu mă dezavantajează. Că erau două tururi, că a rămas la unul, mie îmi e indiferent. Sunt pregătit pentru această competiție, sunt tânăr, am o altă viziune, am ideile și proiectele mele, sunt motivat și voi avea ocazia să demonstrez ce pot să fac la Scornicești!
– Zvonuri lansate de adversarii dumneavoastră să nu vă aleagă primar pentru că veți vrea să plecați, după alegerile parlamentare, deputat. Ce spuneți?
– Mă face să zâmbesc lucrul acesta. Nu am idee, nu am în plan și nici nu am idee cine poate lansa astfel de zvonuri. Tot ceea ce pot să fac este să îi asigur pe cetățeni că n-am de gând să plec în parlament, pentru că am o datorie morală față de Scornicești și vreau să demonstrez că se pot face lucruri frumoase într-un oraș care merită să iasă din mediocritate. Am un pariu cu mine, știu că pot și veți vedea lucrul acesta!
– Ce acțiuni politice pregătește PNL Scornicești în perioada imediat următoare?
– Avem în derulare acțiuni și activități în vederea alegerilor locale din vara acestui an. Acesta este obiectivul principal și pentru asta ne consultăm inclusiv cu cetățenii din Scornicești pentru a identifica toate nevoile comunității noastre.
– Vin oameni care să se înscrie mai departe în Partidul Național Liberal, la Scornicești?
– Mă bucură această întrebare și vă pot spune că da, vin oameni în PNL și nu sunt deloc puțini. De altfel, chiar zilele acestea am primit în rândul nostru, cu adeziuni semnate, peste cincizeci de tineri care au vrut să intre în echipa liberală de aici. Iar numărul lor crește de la o zi la alta, pentru că au încredere în PNL și au încredere în mine, aici, la Scornicești…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.