Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

60

Siminica Mirea: „Am votat pentru binele copiilor noştri!”
Senatorul Siminica Mirea se numără printre cei care au votat în favoarea noii legi a Educaţiei, modificată în beneficiul elevilor.
În calitate de parlamentar, îmi este prioritară orice modificare legislativă care vizează binele celor mici. În şedinţa Senatului, cameră decizională cu privire la această lege, am votat un pachet de modificări la Legea Educaţiei menite să vină în sprijinul elevilor elevilor.
Am votat ca, în formarea antepreșcolară, grupa să cuprindă în medie 6 copii, dar nu mai puţin de 3 și nu mai mult de 8; în învăţământul preșcolar, grupa să cuprindă în medie 12 preșcolari, dar nu mai puţin de 6 și nu mai mult de 17; în învăţământul primar, clasa să cuprindă în medie 17 elevi, dar nu mai puţin de 10 și nu mai mult de 22; în învăţământul gimnazial şi liceal, clasa să cuprindă în medie 22 elevi, dar nu mai puţin de 10 și nu mai mult de 26. De asemenea, elevii vor beneficia şi de decontarea navetei școlare și gratuitate în accesul la muzee, concerte, teatru, operă sau film. Acestea sunt principalele modificări care sprijină dezvoltarea elevilor. Voi continua să mă implic pentru a îndrepta și îmbunătăţi cadrul legislativ care vizează interesele copiilor.”, spune senatorul.

Marius Iancu: „PNL nu a rezistat la guvernare mai mult de trei luni!”
„Guvernul Orban, un guvern de tristă amintire, va rămâne în istorie cu faptul că a privatizat sistemul de sănătate, într-o noapte, și a încercat să șteargă datorii de 1,3 miliarde lei pentru două bănci comerciale despre care instanţa a stabilit că au încasat ilegal acești bani.
PSD va propune o soluţie serioasă de guvernare prin care să continuăm proiectele de infrastructură și cele pentru dezvoltarea României, să reluăm programele economice și sociale care au adus creștere economică și bani mai multi în buzunarele românilor.
Așa cum am promis, Stânga puternică a redat România românilor!”, a spus deputatul Marius Iancu despre guvernarea PNL, care i-a lăsat un gust amar.

Dan Ciocan, activitate în comisie
În cadrul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, unde deputatul Dan Ciocan este secretar, a fost dezbătută o temă ce avea în prim-plan Casa de Comerţ Agroalimentar „UNIREA”
„Am analizat situaţia privind activitatea desfășurată de către Casa de Comerţ Agroalimentar «UNIREA». La discuţii au fost prezenţi reprezentanţi din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și domnul Adrian Izvoranu, președintele Casei de Comerţ Agroalimentar «UNIREA».” , a spus deputatul Dan Ciocan după întâlnirea de la comisie.

Gigel Ştirbu, alături de premierul României şi ambasadorul SUA
Deputatul Gigel Ştirbu s-a aflat, recent, în vizită de lucru la mai multe obiective din Regiunea Oltenia, alături de prim-ministrul Ludovic Orban şi i ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. Aceştia au vizitat şantierul drumului expres Piteşti-Slatina-Craiova, Fabrica de automobile Ford de la Craiova şi o unitate militară.
„Am participat, alături de premierul Ludovic Orban şi ambasadorul SUA Adrian Zuckerman, la o vizită de lucru în Oltenia!
O vizită de lucru extrem de benefică a Prim-Ministrului Ludovic Orban împreună cu miniştrii Transporturilor, Economiei, Apărării şi Mediului în Oltenia!
Am vizitat, asa cum am promis, stadiul lucrărilor la drumul expres Pitești-Craiova, Fabrica de Avioane Craiova care a primit asigurări că se vor lua măsurile necesare pentru asigurarea fluxului financiar pentru restartarea acestei capabilităţi, Fabrica de automobile Ford, cel mai mare investitor din Oltenia și la batalionul de infanterie 26 Scorpionii Roşii, o unitate emblemă a armatei române!”, spune deputatul.

Paul Stănescu: „Vrem alegeri anticipate, indiferent cum vor fi ele”
Zilele acestea, senatorul Paul Stănescu, secretar general al PSD a făcut o delcaraţie referitoare la alegerile anticipate:
„Mereu se vehiculează în mediul public că ne e teamă de alegeri anticipate. Eu v-aș ruga să facem un lucru. Sigur, indusă în spaţiul public, această chestiune, ca și cum noi am fi provocat această criză politică, care știm bine e provocată de președintele Iohannis și de PNL. Eu v-aș spune, pentru că tot timpul noi, membrii PSD, am fost oameni responsabili în ceea ce privește viaţa românilor și economia României, eu v-aș spune următorul lucru: să nu mai spunem în spaţiul public ”nu ne e teamă de alegeri anticipate”. Vrem alegeri anticipate, indiferent cum vor fi ele. Chiar dacă sunt convins că poate unii sunteţi șocaţi de ceea ce spun, dar de data asta trebuie să dăm dovadă că nu ne e frică”.

Renică Diaconescu ascultă problemele cetăţenilor
Senatorul Renică Diaconescu este un om care comunică foarte uşor cu oamenii. Mereu atent şi deschis faţă de problemele semnalate de cetăţeni, o serie dintre acestea au fost transpuse în proiectele pe care acesta le-a iniţiat în calitatea sa de senator.
Cetăţenii pot sta de vorbă cu senatorul în cadrul audienţelor programate la cabinetul său parlamentar din Slatina, Bulevardul A.I Cuza, nr. 19, bloc V5, parter. Audienţele au loc joia, între orele 14:30-14:30

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.