Acasă Actualitate Viitori jandarmi, în practică la Inspectoratul de Jandarmi Olt

Viitori jandarmi, în practică la Inspectoratul de Jandarmi Olt

68

Opt studenţi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, arma Jandarmi (cinci din anul întâi și trei din anul trei) vor afla tainele celor care au inventat culoarea bleu-jandarm. Deşi ar fi putut face practică la Bucureşti, acolo unde poate exista oricând un „10 august” – organizat spontan şi coordonat la fel de spontan de civili politici, tinerii au venit la Slatina, unde vor face practică la la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Contantin Dimitrescu” Olt. Aceştia se află în stagiul de practică în persioada 10 februarie – 08 martie a.c.

„În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei opt studenţi îşi desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. Tinerilor studenţi le sunt prezentate aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de către jandarmii olteni. Cei opt tineri, se pregătesc pentru a deveni ofițeri jandarmi și vor efectua, timp de o lună de zile, stagiul de practică, fiind repartizați să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs, în misiuni de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională precum şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii olteni.
Pe întreaga perioadă a stagiului de practică, studenţii sunt îndrumaţi în de către tutori jandarmi, ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile/subunităţile la care au fost repartizaţi.”, se arată într-cun comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here