Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

72

Siminica Mirea: „Avem o obligaţie morală faţă de copiii ţării!”
Senatorul Siminica Mirea a votat, la începutul săptămânii pentru respingerea proiectului de ordonanţă de urgenţă, ce avea scop amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august.
„Senatul României spune că se poate. Copiii merită să beneficieze de un drept conferit de o lege deja promulgată. M-am numărat printre senatorii care au votat pentru respingerea unui astfel de proiect de amânare a unor drepturi, care spulbera bucuria a peste 3,5 milioane de copii ai ţării. Bani sunt, voinţă trebuie să fie. Cu singuranţă, fiecare dintre noi, parlamentarii, ne dorim copii fericiţi.
Proiectul de ordonanţă de urgenţă avea ca scop prorogarea, până la 1 august 2020, a aplicării prevederilor Legii nr.14/2020 privind dublarea alocaţiilor. Motivarea Guvernului este că nu există alocare bugetară şi că aşteaptă adoptarea bugetului de stat şi abia din 1 august să implementeze măsura. Nu am acceptat o astfel de amânare. Nu voi accepta niciodată amânări, când e vorba de drepturile copiilor. Avem o obligaţie morală faţă de copiii ţării!.”, spune senatorul.

Marius Iancu dezvăluie „Adevarata faţă a imaculatilor miniştrii din Guvernul PNL”
Informaţiile privind statutul ministrului Sănătăţii – de a fi angajat şi în mediul privat sanitar – l-a determinat pe deputatul Marius Iancu să nu rămână pasiv la acest lucru. Acesta consideră că statutul ministrului ar ţine acum de competenţele ANI şi ar fi şi o încălcare a Constituţiei.
„Un necunoscut pentru cei mai mulţi români, Victor Costache, ministrul Sănătăţii este foarte cunoscut în sistemul medical… privat.
Nu este dr. Costache vreun medic care a revoluţionat medicina românescă, aşa cum sunt mulţi medici huliţi astăzi, pentru că nu corespund politicii din minister, ci face parte din sistemul de sănătate privat, acolo unde şi lucrează. Adică ministrul Sănătăţii lucrează într-o clinică privată din Sibiu, din oraşul preşedintelui Iohannis, acolo unde a fost el multi ani primar. Şi, el, ministrul Sănătăţii de la Sibiu vrea să privatizeze sistemul da sănătate românesc.”, spune deputatul Marius Iancu.

Dan Ciocan. 39 de iniţiative legislative semnate de acesta, promulgate
Deputatul Dan Ciocan este secretar în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi este membru în grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: Grupul parlamentar de prietenie cu Canada; Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Elenă; Grupul parlamentar de prietenie cu Irlanda.
A luat cuvântul de trei ori, în trei şedinţe, a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 86 de iniţiative legislative, dintre care 39 au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat şi o moţiune.

Renică Diaconescu, artizanul unei reuşite
Senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, a reuşit, prin toate diligentele, înfiinţarea unui centru regional de tromboliză la Slatina. Astfel, prin înfiinţare acestui centru, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost deja tratate mai multe persoane care au suferit un accident vascular. Acest demers nu a rămas nerăsplătit. Senatorul a devenit, la începutul lunii ianuarie a anului curent, cetăţean de onoare al municipiului Slatina. Din păcate, proiectul a rămas fără finanţare, după ce Ministerul Sănătăţii a tăiat fondurile, însă tot prin implicarea sa, programul de tromboliză continuă la Slatina datorită autorităţilor judeţene care vor finanţa acest program.

Paul Stănescu: „PSD va fi din nou la guvernare”
„Cel mai important pentru noi este ca moţiunea de cenzură, pe care am depus-o, să treacă. Eu am convingerea că va trece şi Guvernul PNL va pica.”, a spus senatorul Paul Stănescu, la o întâlnire avută, la sfârşitul lunii ianuarie a.c., cu membrii PSD Giurgiu. Acesta mai este de părere că, după picarea Guvernului PNL, PSD va reveni la guvernare şi că va avea toată susţinerea cetăţenilor, care s-au lămurit de realizările partidului de guvernământ. De asemenea, senatorul mai crede că demersul liberalilor privind schimbarea legii electorale în pragul alegerilor locale, este un atac la democraţie: „Este un atac la democraţie şi la statul de drept”

Gigel Ştirbu: „O victorie a PNL”
Deputatul Gigel Ştirbu se bucură de avută în Camera Deputaţilor în ceea ce priveşte proiectul privind eliminarea pensiilor speciale propus de deputatul liberal.
„Victorie PNL ! O ţară întreagă a aşteptat ca pensiile în România să fie calculate pe principiul contributivităţii, iar privilegiul aflat la discreţia politicienilor să fie eliminat. Azi , în plenul Camerei Deputaţilor, cameră decizională, s-a adoptat proiectul de lege iniţiat de mine privind eliminarea pensiilor speciale!”, declară deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.