Acasă Politic Ministrul Mediului, la Slatina. Lângă Voiculescu şi Ştirbu

Ministrul Mediului, la Slatina. Lângă Voiculescu şi Ştirbu

268

Unul dintre cei mai vizibili miniştri din cabinetul Orban s-a aflat miercuri, 22.01.2020, la Slatina. O vizită la ALRO Slatina şi o conferinţă la sediul PNL Olt, susţinută de Costel Alexe, de lângă preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu şi deputatul Gigel Ştirbu.

ALRO sprijinită şi nu ajutată
Demnitarul şi-a arătat deschiderea faţă de problemele de mediu, de modul cum instituţia pe care o conduce se implică în rezolvarea situaţiilor limită. Una dintre ele a vizat ALRO Slatina, despre care Alexe spune că este emblematică pentru România în materie de mediu, dar şi pentru Europa. După vizita făcută în compania care recent a fost inclusă într-o normă legislativă privind susţinerea activităţii sale economice raportată la mediu, ALRO regăsindu-se în lista de submăsuri, ministrul a susţinut în cadrul conferinţei de presă o deschidere totală pentru toate problemele de mediu sesizate din ţară. Cere oamenilor din strucurile judeţene, Garda de Mediu şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, să-şi facă treaba şi să renunţe la susţinerea celor care produc pagube prin poluare.
De asemenei, tot la Slatina, Costel Alexe a spus că România nu are nici măcar o lege de reciclare a deşeurilor din construcţii, în condiţiile în care ar trebui să reciclăm 70, 80% din aceste deşeuri.

Gigel Ştirbu reclamă indulgenţa faţă de topitoriile de aluminiu
Deputatul Ştirbu a ţinut să confirme către colegul său, liberalul Alexe de la Mediu, situaţiile incerte din Slatina, unde, îndeosebi la adăpostul întunericului, se topesc neferoase. Faţă de cei doi directori de la APM şi Garda de Mediu, Ştirbu îşi manifestă neîncrederea, considerându-i politruci, punând la îndoială corectitudinea acestora faţă de atribuţiile profesionale.

Liviu Voiculescu susţine un mediu curat în judeţul Olt
Din punctul de vedere al preşedintelui PNL Olt, la nivelul judeţului există numeroase lacune de bună practică datorate modului cum se aplică politicile publice de mediu în cadrul comunităţilor locale, cât şi în excesele întâlnite în Slatina. Liberalul a adus în atenţie faptul că, printr-un blocaj al instanţie în clipa de faţă în judeţul Olt nu există funcţional un serviciu public integrat de colectare, depozitare şi sortare a gunoiului. În opinia lui Voiculescu, PNL are astăzi oameni bine pregătiţi să facă faţă funcţiilor publice, să servească corect interesul cetăţeanului şi să ocolească aranjamentele politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.