Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

87

Siminica Mirea, proiect pentru înlăturarea corupţiei din Consiliile de Administraţie

           Senatorul Siminica Mirea este co-semnatar al unui proiect legislativ (Propunere legislativă privind numirea managerilor şi specialiştilor în consiliile de administraţie ale regiilor autonome, companiilor sau societăţilor naţionale, instituţiilor publice ori ale societăţilor comerciale, inclusiv ale băncilor sau altor instituţii de credit, societăţilor de asigurare şi celor financiare) care prevede modificări importante în privinţa mandatelor membrilor consiliilor de administraţie, care preved ca membrii să fie specialişti şi să nu deţină mai mult de un madat, într-un singur CA.
„În consiliile de administraţie ale regiilor autonome, companiilor sau societăţilor naţionale, instituţiilor publice sau ale societăţilor comerciale, inclusiv ale băncilor sau altor instituţii de credit, societăţilor de asigurare şi celor financiare, în conformitate cu prezenta lege, pot fi numiţi, ca membri, într-un singur consiliu de administraţie, în afara personalului propriu, numai specialiştii înscrişi în lista Guvernului, aprobată în şedinţa acestuia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.
În lista Guvernului cu specialiştii care pot fi numiţi ca manageri sau membri în consiliile de administraţie la care se referă prezenta reglementare vor fi înscrişi numai funcţionarii, angajaţii, liber profesioniştii şi pensionarii care fac dovada unui cert profesionalism şi probitate morală, într-o perioadă de activitate de cel puţin şapte ani în domeniul de activitate pentru care aplică, prin documentarul şi cererea formulată în acest scop şi care nu au suferit nicio condamnare penală”, se arată în expunerea de motive.

Marius Iancu: „Liberalii nu guvernează pentru români şi pentru România”

Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii trebuie pusă în aplicare chiar dacă actualul guvern nu a prevăzut în buget fonduri pentru tot anul în curs, este de părere deputatul Marius Iancu:„300 lei, respectiv 600 de lei pentru copiii de până la doi ani sau pentru cei cu handicap, nu acoperă cheltuielile lunare ale unui copil, dar este de trei ori mai mult decât primeau copiii din România, acum doi ani.
PSD a găsit soluţii şi a reuşit să dubleze, anual, alocaţiile pentru copii pentru ca acestea să ajungă de la 84 lei la 300 de lei.
Prorogarea termenului de aplicare în a doua jumătate a anului este doar o promisiune electorală pentru eventualele alegeri anticipate. Liberalii nu guvernează pentru români şi pentru România, ci sunt într-o nesfârşită campanie electorală, iar copiii nu sunt o prioritate pentru ei!”

Dan Ciocan. Iniţiativă legislativă, la comisii

Deputatul Dan Ciocan se numără printre semnatarii unui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat, iar în această sesiune parlamentară ar trebui să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor, pentru a deveni lege. Este vorba despre proiectul de lege: „Programul de susţinere a crescătorilor de taurine din rasele Bălţata Românească, Brună şi Sura de Stepă”.
Astfel, vor fi acordate ajutoare de stat în valoare de 10 milioane de euro, pentru investiţii în ferme şi adăposturi cu capacităţi cuprinse între 30 şi 300 de locuri. Potrivit iniţiativei legislative, se aprobă programul multianual de susţinere a activităţii în sectorul creşterii taurinelor din rasele Bălţata românescă, Brună şi Sura de stepă pentru investiţii pentru realizarea de ferme noi/adăposturi noi pentru animale de reproducţie, precum şi de stimulare a asocierii în cooperative. Scopul proiectului este instituirea unei scheme de ajutor de stat în vederea îmbunătăţirii performanţei şi sustenabilităţii fermelor. Proiectul se află la comisiile de specialitate, pentru avize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.