Acasă Actualitate Atenție, primari! Tobogane periculoase…

Atenție, primari! Tobogane periculoase…

230

Cea mai mare percheziție a începutului de an se desfășoară din 8 ianuarie 2020. O acțiune de răsunet: 102 descinderi în 25 de județe și în București. Coordonatoare Direcția de Investigare a Criminalității Economice împreună cu un procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Sunt implicați, de partea legii, și polițiști de la Olt. Pe fir s-a mers la Potcoava și Osica de Sus.

Conform documentului oficial, legat de aceste descinderi, în urma cărora au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere, se arată: «Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu. Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții».
De fapt, în spatele acestei formulări specifice instituției, afacerea pe firul căreia au intrat anchetatorii, este legată de achiziții de tobogane, coșuri de gunoi și alte minunății specifice făcute de edilii unor localități, prea ușor convinși de afaceriștii din domeniu. Oameni cu mașini cu geamuri negre înmatriculate prin Bulgaria, foarte darnici la comision, practicieni de adaosuri comerciale care, uneori, depășesc în procente numărul de kilometrii de autostradă pe care îi are România.
Tragic pentru beneficiari este că atunci când afaceriștii sunt prinși spun tot! Cât au dat și cui au dat…
Precizare!
Deși la Olt, perchezițiile au fost făcute la Potcoava și Osica de Sus, în cele două localități nu sunt vizați primarii celor două comune…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.