Acasă Actualitate Guvernul a adoptat Ordonanța ALRO!

Guvernul a adoptat Ordonanța ALRO!

2123
     În ședința de guvern de vineri, 20 decembrie 2019, Executivul, urmare a analizării situației prezentate de conducerea ALRO SA Slatina a reparat nedreptățile prin care compania slătineană era pusă să achiziționeze, într-un context deformat, energie electrică.
Prin această situație, ALRo nu beneficiază de un sprijin guvernamental, ci doar de o clarificare a cadrului legal din zona energetică, raportată la marii consumatori interni, cei care generează plus-valoare și asigură consum energetic în bandă, cât și importante beneficii la bugetul de stat, din taxele plătite.
Acest demers a fost posibil prin implicarea deputatului liberal de Olt, Gigel Știrbu, cel care a intermediat discuțiile dintre conducerea executivă a ALRO Slatina și reprezentanți de vârf din Guvernul României.

Iată ce spune Știrbu, legat de acest subiect:
«Astăzi, s-a adoptat în ședința de guvern OUG care a salvat câteva sute de mii de locuri de muncă, în urma demersurilor mele. Felicitări Guvernului PNL pentru promptitudinea și responsabilitatea de care a dat dovadă, prin măsura adoptată azi! Așa procedează un Guvern responsabil căruia îi pasă de bunăstarea și siguranța cetățenilor români!
Mulțumesc Premierului Guvernului PNL, Ludovic Orban! Mulțumesc Ministrului Economiei, Virgil Popescu! Mulțumesc Ministrului Mediului, Costel Alexe! Astfel, s-a rezolvat problema principalului consumator de energie electrică din România, ALRO Slatina, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Olt».

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.