Acasă Administrație Slatina curată! Viziunea electrică a lui Emil Moț

Slatina curată! Viziunea electrică a lui Emil Moț

127
Până acum am văzut prin filme, sau pe la capitaliștii din vestul României, acolo unde s-a putut pune în practică ceva mai devreme. În Regat, la mulți… așteptări și promisiuni. La Slatina devine, repede, certitudine…

Este vorba de un proiect semnat în 12 decembrie 2019 de primarul Emil Moș, prin care în Slatina se introduce o nouă viziune despre mișcare și electricitate motrică. Pentru un mediu mai curat, pentru un oraș mai aerisit.
Proiectul, denumit: „Proiect integrat de mobilitate durabila (componentele biciclete si vehicule electrice)”, cod SMIS 127373.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei și constă în:

1. Realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente:
– terminale inteligente de închiriere a bicicletelor;
– 5 stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd A.I Cuza – stație cu 28 posturi; str. Primăverii – stație cu 22 posturi; str. Lipscani – stație cu 28 posturi);
– biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 buc;
– triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 buc;
– centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații;
– sistem de logistică și distribuție;
– stații de depanare de urgență a bicicletelor;
– kit echipamente mentenanță.

2. Realizarea subsistemului suport pentru vehicule electrice:
– instalarea a 5 stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.).
– Fiecare stație va avea câte două locuri și vor fi situate astfel: str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piața Gării, bd. A.I. Cuza, str. Primăverii, str. George Poboran.
Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina.
Articolul precedentConsiliul Judeţean Olt susţine performanţa. Peste 600 de olimpici, premiaţi într-o gală specială
Articolul următorÎn prag de sărbători, CSM Slatina și-a premiat cei mai buni sportivi ai anului 2019!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here