Acasă Politic PSD Olt. Oprescu și Stănescu – model de bună practică pentru substantivul...

PSD Olt. Oprescu și Stănescu – model de bună practică pentru substantivul echipă!

434
     Alegerile prezidențiale 2019 au devenit istorie. Unii spun că acest fapt s-a petrecut chiar înainte de scrutinurile din luna noiembrie. Timpul va desecretiza istoria clipei și va arăta cât mit este în facilitățile acordate din postura de candidați, de unul altuia…
Până atunci, una dintre cele mai puternice organizații PSD din țară, cea de la Olt, a trimis, spre un dialog deschis cu reprezentanții media, liderii acestei structuri: Paul Stănescu – președinte, Marius Oprescu – președinte executiv. Întâlnirea, desfășurată la sediul organizației județene din Slatina, a reprezentat un moment de bilanț, de analiză, dar și de fixare a unor borne pentru ceea ce trebuie să însemne impactul în viața cetății a celui mai important partid de stânga, din România.
Paul Stănescu: „Mulțumesc oltenilor care au ieșit la vot, celor care au votat PSD!”
Celor care au decis să meargă la vot, îndeosebi celor ce au votat PSD, președintele Organizației PSD Olt, proaspăt ales secretar general al partidului la nivel central, Paul Stănescu, le mulțumește pentru efortul civic.
Vede în aplecarea oltenilor spre a vota PSD o răsplată acordată guvernării județene, gestionată de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, colegul său de partid, în mandatul căruia s-a produs o schimbare în bine a județului. Și asta, prin eforturile depuse pentru atragerea de fonduri în susținerea sutelor de proiecte de infrastructură derulate în toate comunitățile oltene, acolo unde ultimii ani confirmă, prin valoarea lor, cele mai mari investiții în servicii complete de utilități, drumuri, stabilimente educaționale modernizate sau construite de la zero.
Reconstrucția partidului, în opinia lui Paul Stănescu, căci domnia-sa susține că este necesară o reconstrucție, trebuie să înceapă de jos în sus, să înlăture grupulețele, facțiunile existente până acum. În susținerea acestei reforme, este nevoie de o conducere aleasă pe 4 ani, o asumare a identității ideologice sub aceeași siglă, denumire și culoare, pentru a arăta că nimeni nu fuge de apartenența la acest grup politic.
Tot Paul Stănescu a trecut în revisă atitudinea sa rezervată, uneori pe contrasens, față de politicile publice pesediste susținute de ultimii doi președinți: Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, aducând în atenție și o parte din tensiunile interne, când, din punctul său de vedere, pentru delictul de opinie, a fost la un pas să fie exclus din partid.
Același demnitar susține că PSD trebuie să depășească, în evoluția sa, obediența față de șef! Aspect pe care l-a legat, în mod direct, de rezultatul ultimelor alegeri prezidențiale, atunci când, și din această cauză, s-a înregistrat cel mai slab scor obținut vreodată de partid, la alegerile prezidențiale.
Alegerea primarilor din două tururi, este văzută de Paul Stănescu ca un subiect închis. Chiar și a președintelui C.J. Olt, din rândul consilierilor județeni. Acesta crede că nu va fi niciun partid dispus să bulverseze legislația în materie, să implice norme contradictorii recomandărilor europene în domeniu. Alegerea primarilor într-un singur tur ar elimina, în opinia autorului, posibilele aranjamente, compromisuri și șantajul negocierilor pentru turul al doilea…
În altă ordine de idei, Stănescu mizează pe o deschidere către societate a partidului, o mai bună comunicare cu opinia publică, cu societatea civilă, pentru a arăta că interesul național este direct legat de ceea ce înseamnă politicile publice ale PSD. Fără să intre în detalii legate de culisele perioadei de precampanie, secretarul general al PSD a arătat care au fost câteva dintre divergențele sale, cu fostul președinte, Viorica Dăncilă, cea care una a vorbit și a acceptat în forurile interne, și alta a pus în practică după o discuție privată, de aproape o jumătate de oră, cu președintele Klaus Iohannis.
Marius Oprescu, mulțumiri cu greutate, celor care au votat pentru partid, chiar și cu un asemenea candidat…
Președintele Consiliului Județean Olt, președinte executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a mulțumit de lângă Paul Stănescu membrilor, militanților PSD, primarilor puși în situația să genereze plus-valoare la vot pentru partid, chiar dacă pe liste se afla un candidat fără nicio capacitate motrică.
Și în opinia sa, alegerile din două tururi produc compromisuri, iar chiar și așa, la Olt, la alegerile locale din vară, PSD e capabil să obțină între 70 și 80 de primari, într-un singur tur de scrutin…
Tot în cadrul aceleiași conferințe, Marius Oprescu a declarat public faptul că Emil Moț va fi candidatul pe care PSD îl va susține pentru reînnoirea mandatului de primar al municipiului Slatina.
Reflecții despre echipă
Performanțele obținute de Organizația PSD Olt în decursul timpului au produs interes și invidie deopotrivă. Atât pentru adversarii clasici, dar și pentru structurile similare, de tip județean, din țară, chiar din cadrul PSD. Mulți au căutat să minimalizeze, sau să privească scorul de la Olt ca pe o situație de excepție dată de ponderea dintre rural și urban, în economia administrativă a acestui teritoriu.
În toate există, însă, o explicație bazată pe o constatare luată direct de la sursă: relația dintre cei doi lideri funcționează pe principiile… normalității. Niciunul dintre ei nu-și consideră partidul o structură subordonată ci o echipă unde decizia trebuie generată în colectiv.
Iar când reușești să te acomodezi cu înălțimile și să nu crezi că adevărul îți aparține de la sine, performanțele vin normal, firesc… În lumea unde schimbul de generații se produce de obicei prin schisme, la Olt, Paul Stănescu spune deschis, zâmbind chiar: „Mă gândesc să fac loc unora mai tineri în conducerea PSD Olt!”
N.A.
Zâmbind degajat, Paul Stănescu își permite să spună că i-a sugerat candidatului PSD, Viorica Dăncilă, să-și facă un traseu larg prin țară, în campania prezidențială: „La Olt să nu vii că pierdem alegerile!”
Articolul precedentInvestiţia în educaţie, o prioritate pentru primarii Oltului
Articolul următorPanică pe Drăgăneşti… 16 persoane, evacuate

1 COMENTARIU

  1. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referitor la acuzaţiile liderului PSD Paul Stănescu conform cărora a convins-o pe Dăncilă să candideze, că este o abordare ciudată şi că PSD este cel care a convins-o pe Viorica Dăncilă să candideze,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here