Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

47

Renică Diaconescu, proiect legislativ pentru cadrele didactice
Senatorul Renică Diaconescu se numără printre semnatarii unui proiect de lege care vizează modificări la Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011.
Astfel, semnatarii îşi doresc, prin modificările aduse legii, următoarele: cursuri cu costuri acoperite integral de la bugetul de stat pentru formarea personalului didactic, nedidactic și auxiliar; acordarea a două salarii minime brute anuale pentru dezvoltarea profesională și evoluția în carieră; acordarea pentru profesorii care se titularizează în mediul rural a unei indemnizații de instalare în cuantum de trei salarii medii brute pe economie (cu condiția de a preda pe post cel puțin 5 ani), precum și acordarea unei indemnizații în cuantum de 6 salarii minime brute pe economie pentru profesorii cu o vechime de cel puțin 30 de ani în învățământ care se pensionează pentru limită de vârstă. În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor a fost prima cameră sesizată, iar Senatul este cameră decizională. Până în acest moment, proiectul de lege a primit un aviz favorabil din partea Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi.

Siminica Mirea, mesaj emoţionant de ziua tuturor românilor
„Este o zi mare pentru noi toţi, români din România, români de pretutindeni. Se împlinesc 101 ani de la frumosul episod petrecut pe 1 decembrie 1918, la Alba-Iulia. România a devenit, fizic, Mare. Chiar dacă astăzi, România nu mai este atât de mare pe hartă, e mare în sufletele noastre. Fiecare gest frumos, pe care îl facem, realizăm o mare Românie. O Românie frumoasă. O Românie a tuturor românilor. Dragi români, simt şi trăiesc româneşte, iar astăzi vreau să sărbătorim cu toţii româneşte! De ziua noastră, a tuturor, a celor de aici şi a celor de pretutindeni. La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani, românie frumoasă!”, a fost mesajul adresat de senator românilor din ţară şi de pretutindeni, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Dan Ciocan – activitate în comisie
Într-o şedinţă recentă a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, unde deputatul Dan Ciocan este secretar, au fost, pe ordinea de z, mai multe prpiecte legislative:
– Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii apiculturii nr.383/2013.
– Proiect de Lege privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apelor și Pădurilor – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, precum și transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al Statului și administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina.
– Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr.566/2004
– Proiect de Lege pentru modificarea anexelor nr.1-5 la Legea nr.195/2018 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție.
– Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.287/2009 privind Codul Civil.

Paul Stănescu: „Unirea ne-a dat puterea”
Senatorul şi secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Naţionale, prin care afirmă că tot prin unire, românii, cei din ţară ori din lumea întreagă, vor reuşi să facă „fapte mari” pentru naţiune.
„Un secol de construcţie, de evoluţie, de muncă şi de adaptare la mersul istoriei pentru a păstra România unită! Cu bune şi cu rele, cu sacrificii, dar şi cu satisfacţie am ştiut să fim uniţi în momentele cruciale ale istoriei. Unirea ne-a dat puterea! Şi tot prin unire, noi toţi, cei din ţară ori din lumea întreagă, vom reuşi să facem fapte mari pentru naţiunea noastră! Români suntem şi vom rămâne oriunde ne-am afla! La mulţi ani, dragi compatrioţi! La mulţi ani, România!”, a spus senatorul.

Gigel Ştirbu s-a ţinut de cuvânt!
Aşa cum a promis în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Gigel Ştirbu a demarat un proiect de suflet prin care a „adoptat o clasă”. A făcut acest gest pentru că este o promisiune pe care şi-a făcut-o şi vrea să o onoreze. Lucru pe care l-a şi făcut.
„Am reușit să-i bucur pe elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Slatina, prin donarea unui calculator cu boxe și imprimantă instituției. Îmi doresc ca toţi parlamentarii să «înfieze» cel puțin câte o clasă de elevi pentru că tinerii noștri reprezintă viitorul României. Suntem responsabili pentru a le asigura o educație cât mai bună! Bondarii mei din clasa pregătitoare mi-au promis că vor fi cei mai buni din școală!”

Marius Iancu: „Acum este rândul nostru!”
Printre parlamentarii olteni, care au transmis mesaj românilor de ziua lor, se numără şi deputatul Marius Iancu, Acesta afirmă că ziua de 1 decembrie 1918 este o lecţie a trecutului, care are efecte pentru viitor şi că Europa are nevoie ca ţara noastră să fie mereu unită:
„1 Decembrie 1918 este o lecție a trecutului nostru pentru viitorul României și al poporului român. Este o lecție despre patriotism, curaj, unire și puterea românilor de a convinge toată Europa că are nevoie de România unită. Să nu uităm niciodată această lecție și să apreciem efortul înaintașilor noștri care ne-au facut cadou o Românie mare. Acum este rândul nostru! La mulţi ani România, La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.