Acasă Actualitate Despre Mariana Gheorghe…

Despre Mariana Gheorghe…

4389
        Zic unii că s-ar fi schimbat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt. Așa o fi. N-a văzut nimeni, până acum, vreo persoană care să-și asume apartenența la noua echipă. Un plan, niște măsuri, o viziune despre școala Oltului, ceva care să trădeze avântul liberal ce ia cu asalt instituțiile publice unde se face transferul mașinii de serviciu.
Însă, lucrurile chiar stau în acest fel, chit că titularii de astăzi nu înțeleg că o funcție publică, fără comunicare, are exact valoarea diamantului de sub munte. Adică, zero! Relativ sau absolut…
Mariana Gheorghe a plecat, acum câteva zile, de la Inspectoratul Școlar Olt, nu pentru că ar fi greșit față de ceva sau de cineva. Pur și simplu, niște capete pătrate din ministerul de resort au întârziat, revoltător de mult, să definitiveze pe post, în câteva județe, echipele de la inspectorat.
S-a raportat corect la sarcina de serviciu, de a găsi calea de mijloc între nevoia profesorului și starea de necesitate din școala unde elevul a devenit centrul universului școlar. Cu o capacitate de dialog rar întâlnită, cu o deschidere față de cei din sistem, Mariana Gheorghe a devenit, pentru cei apropiați de școală, omul capabil să susțină un punct de vedere atunci când sistemul ar fi răspuns confortabil: „decât să ne legăm la cap, mai bine spunem că «nu se poate!»”.
Un profesionist, înainte de a aparține interesului politic al guvernărilor făcute pentru a trece și a lăsa loc altora.
Într-un loc unde alții ar pune concluzii, despre Mariana Gheorghe, inspector școlar-general adjunct al ISJ Olt, se poate spune, pur și simplu: Profesionist de profesie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.