Acasă Actualitate Desființăm poliția locală, nu?

Desființăm poliția locală, nu?

1174
    Este o stare de furie în spațiul public, întreținută artificial, împotriva Poliției Locale. De oriunde ar fi ea… Nemulțumirile vin pentru că în stradă, acolo unde, supuși păcatului, suntem văzuți tocmai de ei, polițiștii locali, nu mai mulți, dar mai prezenți.
La Slatina, poliția locală a trecut, cu emoții, cu sechele, de faza în care jupânul în uniformă se credea ceva mai deasupra legii. În mare parte își văd de treabă și fac, corect, echilibristică între prevenție și contravenție. E drept, și motivația, acum, e alta. Chiar dacă vreun privilegiat de soartă, director fără portofoliu, pensionar de stat și angajat tot la stat, mai comite câte un accident pe trecerea de pietoni. Asta nu schimbă cu nimic activitatea celor mulți.
Ultimul raport, prezentat public, aferent lunii noiembrie a anului 2019 arată de ce plătim… Poliția Locală. Pe aia din stradă, evident!
„În perioada cuprinsă între 01.11.2019 – 30.11.2019 poliţiştii locali din cadrul Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Slatina, au continuat activităţile specifice poliției locale ce au avut ca obiectiv principal combaterea săvârșirii actelor și faptelor de abandonare a deșeurilor urbane pe domeniul public, asigurarea ordinii publice, asigurarea unui trafic civilizat precum și a limitării comerţului stradal neautorizat.
Pentru nereguli constatate, polițiștii locali au aplicat un număr total de 523 sancțiuni contravenționale din care 147 au fost avertismente. Cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv: 424 sancțiuni contravenționale, segmentate astfel:
 290 sancțiuni aplicate pentru opriri neregulamentare;
 86 sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară;
 41 sancțiuni contravenționale pentru acces interzis;
 3 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina – lipsă autorizație specială de transport;
 1 sancțiuni aplicate pentru încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu tracțiune animală;
 3 sancțiuni pentru nerespectarea de către pietoni a normelor pivind circulația pe drumuri publice;
Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, au fost aplicate, 34 sancțiuni contravenționale, dintre care:
– 6 sancțiuni aplicate pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obsecene, proferarea de injurii;
– 4 sancțiuni aplicate pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă;
– 10 sancțiuni contravenționale aplicate pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice;
– 8 sancțiuni aplicate pentru tulburarea fără drept a liniștii locuitorilor prin tipete si muzica dată la maxim;
– 6 sancțiuni pentru alte fapte ce constituie contravenție.
Totodată, în baza prevederilor HCL nr.311/2018, au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale, respectiv:
– 19 sancțiuni contravenționale aplicate în domeniul salubrizări, respectiv, aruncarea deșeurilor de orice natură pe domeniul public.
– 25 sancțiuni aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare;
– 16 sancțiuni aplicate pentru exercitarea activității de comerț, fără a deține avize sau autorizații de funcționare și fără achitarea taxelor aferente
La o scurtă recapitulare, situaţia se prezintă astfel:
Total sancțiuni aplicate: 523 sancțiuni contravenționale
Din care: OUG 195/2002: 424; Ridicari autovehicule: 65; HCL nr. 311/2018:60; Legea 61/1991: 34; Cuantum total aplicat: 148.490 lei; Solicitări 954: 423. Total autosesizări prin intermediul sistemului de monitorizare: 226”.
Articolul precedentNici hoții nu mai sunt ce au fost…
Articolul următorDespre Mariana Gheorghe…

6 COMENTARII

  1. Gardieni trebuie sa ramana ce au fost si pana acum gardieni, nu politisti ca nu ii recomanda nimic pentru asta…deci atributiile pe partea rutiera de care se ocupa elimiate… se ocupe de ordinea publica…ca avem mare nevoie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here