Acasă Actualitate Jandarmeria Olt, în luptă cu braconajul piscicol

Jandarmeria Olt, în luptă cu braconajul piscicol

68

La începutul săptămânii, jandarmii olteani au depistat două persoane care desfăşurau unul dintre cele mai vechi păcate ale lumii: braconajul piscicol.
Făptaşii desfășurau activități ilegale de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt, cu ajutorul unor ambarcațiuni pneumatice și a mai multor plase de pescuit comercial, în lungime totală de 1020 m.
„Făptuitorilor li s-au întocmit acte de constatare pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale și deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, fapte prevăzute de art. 64 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.”, se arată într-cun comunicat de presă.
Cei doi bărbaţi, uneltele de pescuit, precum şi ambarcaţiunea folosită au fost predate organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele din plase a fost redat mediului natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.