Acasă Actualitate Manu de la Potcoava, eroul urban al PSD Olt…

Manu de la Potcoava, eroul urban al PSD Olt…

545
       Dacă în localitățile rurale din județ, cine a câștigat în turul I a cam repetat povestea și în turul II, cu micile excepții care confirmă regula, în zona urbană datele problemei arată că definiția potrivit căreia, obligatoriu, dreapta câștigă în astfel de comunități e doar o teză făcută pentru a fi demontată…
Despre scorul de la Slatina s-au scris foarte multe încât nu mai e cazul să revenim acum. La Caracal, o victorie aşteptată pentru PSD, asta şi datorită primarului în funcție, Radu Liviu. Mai departe, la Balș, afluența masivă de turiști veniți să viziteze statuile din fața primăriei a generat ceva plus-valoare pentru PNL. La Drăgănești-Olt, probabil că liberalii au fost la ședința de împărțit funcții și au uitat să se implice cum trebuie. Și, iar, a câștigat PSD pentru Dăncilă, prin Pantelie Rotaru.
Piatra-Olt, cu toate cele 53 de procente înregistrate în dreptul PSD arată că nu toți cei care fac parte din echipă, care spun că sunt acolo, fac ceea ce trebuie. Sau, unii de lângă PSD Piatra-Olt vor și ei ceva de la PNL în virtutea relațiilor de altă dată, și au început s-o lase mai moale. La Scornicești, nimic senzațional. Câștigă echipa liberală a viceprimarului. Cam ca de fiecare dată.
Surpriza plăcută pentru PSD, la Olt, dar și la nivel național, este victoria de la Potcoava. Acolo unde electoratul matur, în cunoștință de cauză, a înțeles că stânga merită să dea României președintele. Pe această cale, Emanuel Enăchioaia, primarul pesedist de acolo, cu cele 62,90% procente înregistrate, poate stoarce lămâia în nasul colegilor de partid din alte organizații, unde, cu scoruri mult mai mici, au ieșit în față să se laude cu mărgica cocoși pintenați din social-democrația olteană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.