Acasă Actualitate Poliția Locală Slatina nu iartă

Poliția Locală Slatina nu iartă

162

Activitate intensă în prima jumătate din noiembrie a poliţiştilor locali, care nu i-au iertat pe cei care s-au abătut de la lege. În perioada menţionată, poliţiştii au aplicat 332 sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe au vizat abateri de la OUG nr.195/2002, respectiv 269 sancțiuni contravenționale în valoare de 82.360 lei, pentru opriri neregulamentare, staționare interzisă sau accesul interzis.
De asemenea, conform prevederilor Legii 61/1991, au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.100 lei pentru: săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii; lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri; consumul de băuturi alcoolice în locuri publice; etc. Poliţiştii locali au aplicat 40 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.850 lei, ce au vizat situații cu privire la: blocarea cailor de acces la proprietate, a căilor publice și rampelor pentru persoanele cu disfuncții locomotorii; parcarea altor mijloace de transport pe locurile rezervate persoanelor cu handicap; exercitarea de activitați comerciale în zonele publice ale municipiului Slatina, fără a deține avize sau autorizații de funcționare; aruncarea deșeurilor de orice natură pe domeniul public și privat al municipiului Slatina. Cuantumul total aplicat a fost de 94.310 lei.
„În decursul acestei luni, polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier, continuă să acționeze în vederea luării măsurilor de fluidizare a traficului obstrucționat de autovehiculele parcate neregulamentar. Poliția Locală Slatina atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația, deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 – 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permisul de conducere, conform OUG 195/2002. De menționat că pe lângă sancțiunile aplicate se trece și la ridicarea autovehiculelor în colaborare cu lucrătorii DASIP.
Noi acțiuni vor fi inițiate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii faptelor de abandonare a deșeurilor urbane pe domeniul public”, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.