Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

52

Renică Diaconescu ascultă problemele cetăţenilor
Senatorul Renică Diaconescu este un om care comunică foarte uşor cu oamenii. Mereu atent şi deschis faţă de problemele semnalate de cetăţeni, o serie dintre acestea au fost transpuse în proiectele pe care acesta le-a iniţiat în calitatea sa de senator.
Cetăţenii pot sta de vorbă cu senatorul în cadrul audienţelor programate la cabinetul său parlamentar din Slatina, Bulevardul A.I Cuza, nr. 19, bloc V5, parter. Audienţele au loc joia, între orele 14:30-14:30.
Medicul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, este semnatarul a 67 de iniţiative legislative şi a luat cuvântul în plen de 32 de ori. De asemenea, a semnat şi o moţiune.

Gigel Ştirbu, semnatar al legii pentru majorarea anuală a alocaţiilor pentru copii
Deputatul Gigel Ştirbu se numără printre semnatarii proiectului de lege pentru completarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, care se află pe masa preşedintelui României pentru promulgare.
„Articol unic. – După alineatul (1) al articolului 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 767 din 14 noiembrie 2012, cu modificările şi completările ulterioare, se introduce un alineat nou,
alin. (11), cu următorul cuprins: «(11) Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020»”, se arată în forma pentru promulgare.

Siminica Mirea, recunoştinţă pentru eroii din teatrele de operații
Ziua de 11 noiembrie este consacrată cinstirii militarilor care luptă în teatrele de operații, de la Primul Război Mondial şi până în zilele noastre, dar şi celor care s-au jertfit pentru libertatea ţării. Senatorul Siminica Mirea a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile.
„Sunt oameni dispuşi să sacrifice tot ce au pe lume şi însăşi viaţa, pentru libertatea ţării. Aceşti oameni sunt eroii Armatei Române, care îşi riscă vieţile în misiunile din teatrele de operații. Pe lângă faptul că ziua de 11 noiembrie este legată de intrarea în vigoare a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, prin care se pune capăt Primului Război Mondial, o condiţie necesară Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, ziua semnifică şi trecerea în nefiinţă a sublocotenentului p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român care şi-a pierdut viaţa în teatrul de operaţii din Afganistan. Acestor eroi, care şi-au pierdut vieţile, sau care luptă acum: RECUNOŞTINŢĂ! La mulţi ani militarilor din teatrele de operaţii!”, spune senatorul.

Paul Stănescu mulţumeşte oltenilor
Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu a ţinut să transmită mulţumiri tuturor oltenilor, care au votat cu candidatul social-democrat, Viorica Dăncilă, la primul tu de duminică, 10 noiembrie. Acesta mulţumeşte şi primarilor şi militanţilor PSD din Olt.
„PSD Olt a obținut la acest scrutin un important scor electoral pentru care țin să mulțumesc cetățenilor noștri, care ne-au acordat, din nou, un vot masiv de încredere. Prezența, într-un număr atât de mare, ne arată că oltenii au conștientizat importanța participării la vot, iar rezultatul reprezintă încă o dovadă de susținere, manifestată prin alegerea într-o proporție covârșitoare a candidatului PSD la alegerile prezidențiale. Este un sprijin important ce ne ajută în continuarea cu succes a proiectelor de investiții pe plan local și în concretizarea ofertei electorale, care îi poate conferi județului Olt locul bine meritat în ierarhia națională. Am reușit acest lucru și datorită primarilor și militanților noștri, care au muncit foarte mult în promovarea principiilor noastre electorale din casă în casă și om cu om. Votul de duminică este un motiv în plus pentru organizația noastră să depună toate eforturile ca județul Olt să fie reprezentat cu succes, la nivel național. Nu a fost ușor, dar continuând împreună suntem convinși că vom putea duce la bun sfârșit angajamentele luate în fața dumneavoastră.”, a declarat Stănescu.

Dan Ciocan, audienţe la Caracal
Deputatul Dan Ciocan menţine o legătură permanentă cu oltenii prin intermediul reţelelor de socializare, acolo unde îi informează cu privire la activitatea parlamentară din Camera Deputaţilor şi din cadrul comisiei de specialitate din care face parte şi, în special, la biroul parlamentar, acolo unde susţine audienţele. Sediul biroului său parlamentar se află în Caracal, str. Calea Bucuresti, nr. 48.
Deputatul Dan Ciocan, secretar în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor, a luat cuvântul de trei ori, în trei şedinţe, a susţinut o declaraţie politică şi este semnatar a 84 de iniţiative legislative, dintre care 38 au fost promulgate legi. De asemenea, a semnat şi o moţiune.

Marius Iancu. O lună intensă…
Deputatul Marius Iancu a mers în mai toate localităţile judeţului olt în luna dedicată campaniei pentru prezidenţiale, îacolo unde a avut întâlniri cu cetăţenii.
„Am încheiat campania electorală la Scornicești. Mulțumesc echipei PSD Scornicești și tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit în aceste zile. Ei recunosc lucrurile bune pe care Guvernul PSD le-a făcut, stiu că nouă ne pasă de ei și că am făcut pași importanți pentru a le oferi un trai mai bun. Sfaturile, încrederea și susținerea lor sunt importante pentru noi.
De aceea, duminică, 10 noiembrie alegem un președinte care luptă pentru fiecare român. Votăm Viorica Dăncila, candidatul PSD la președinția României!”, spune acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.