Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

84

Siminica Mirea, corecţii necesare la o lege în domeniul avicol
Senatorul Siminica Mirea se află printre iniţiatorii propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol. Proiectul a fost spre dezbatere şi adoptare Parlamentului în procedură de urgenţă.

„Astfel prin legea sus menţionată s-a omis la art.4 alin.(2) lit.a) și în anexe introducerea sintagmei «si/sau» pentru corelare cu întregul text al legii. Prin propunerea legislativă anexată, s-au efectuat corelările și cu textul legii, în sensul introducerii sintagmei «si/sau staţii de incubație». În textul legii, prin legea de aprobare, a fost înlocuită sintagma «avans» acordat beneficiarilor cu «tranșe». În acest sens am procedat la corelarea textelor din lege cu textele din anexele care fac parte integrantă din lege.
De asemenea, pentru o aplicare unitară și fără echivoc a actului normativ, s-au completat categoriile de ferme care se pot înființa prin prezentul Program cu ferma de reproducție și incubație, astfel încât, din punct de vedere al tehnologiei de creștere în sectorul avicol, să fie acoperit întregul flux tehnologic de obţinere a puilor de o zi.
Având în vedere că Legea 227/2019, cu modificările și completările ulterioare, prevede acordarea unor puncte procentuale pentru îndeplinirea de către beneficiari a unor condiții suplimentare, printre care se numără realizarea de aceștia a unor investiţii colective, condiţie care în prezent poate fi îndeplinită doar de beneficiarii asociaţi în cooperative, prin proiect se propune ca orice fel de asociere intre beneficiari, persoane juridice şi/sau PFA şi/sau IF şi/sau II care deţin exploataţii cu aviz/inregistrate/autorizate sanitar-veterinar de reproducție sau de creştere ori staţii de incubare a ouălor, să poată beneficia de cele 20 puncte procentuale.”, se arată în expunerea de motive.

Marius Iancu: „Programul Start-Up Nation, implementat de Guvernul PSD a fost un succes

Într-o şedinţă recentă a camerei inferioare a Parlamentului, deputatul Marius Iancu a votat un proiect legislativ prin care se modifică şi completează OUG 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii. Astfel, cei care doresc finanţare prin Programului Start-Up Nation vor putea primi, în avans, o sumă forfetara de maximum 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, care va fi destinată acoperirii costurilor cu salariile, utilităților, chiriei sau serviciilor de contabilitate.

„Am votat în Parlamentul României un proiect legislativ pentru modificarea și completarea OUG 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, iar beneficiarii Programului Start-Up Nation vor putea primi, în avans, o sumă forfetara de maximum 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, care va fi destinată acoperirii costurilor cu salariile, utilităților, chiriei sau serviciilor de contabilitate. Condiția pentru a primi acești bani este crearea a minimum 2 locuri de muncă, pe perioadă nedeterminată.
Programul Start-Up Nation, implementat de Guvernul PSD a fost un succes. S-au înființat peste 8.500 de firme și s-au creat peste 21.000 de locuri de muncă, 52% dintre beneficiarii acestui program fiind tineri până în 35 de ani.
Dorința noastra este ca acest program să continue și noul guvern să asigure finanțarea proiectelor de afaceri ale tinerilor care doresc să rămână în țară și să înceapă o afacere, în domenii care pot dezvolta România.”, spune deputatul.

Din agenda deputatului Dan Ciocan
Recent, în cadrul Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, acolo unde deputatul Dan Ciocan este secretar, au fost dezbătute proiectele:
– Proiect de Lege pentru stabilirea conținutului de acizi grași trans în produsele alimentare destinate consumului uman;
– Lege pentru modificarea și completarea art.15 din Ordonanța Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și pentru modificarea unor acte normative;
– Proiect de Lege pentru modificarea art.3 alin.(2) din Legea nr.374/2006 privind suspendarea serviciului public cu specific silvic pentru proprietarii terenurilor forestiere pentru care au fost emise documentele prevăzute la art.III alin.(1) din Legea nr.169/1997 pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr.18/1991;
– Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.45/2019 privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul îmbunătățirilor funciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.