Acasă Editorial Ce o fi fost în capul lui Liviu Belu?

Ce o fi fost în capul lui Liviu Belu?

389
       Rândurile care urmează nu vor să asocieze un comportament individual, reacția descalificantă a individului Liviu Belu, cu cea a Poliției Locale Slatina, acolo unde acesta ocupă o funcție de conducere…
Pe scurt, marți, 15 octombrie 2019, pe un cont de facebook, s-a făcut o postare, ulterior ștearsă, pe la ora prânzului, când individul era la serviciu, cu un vădit caracter pornografic, deformată de la realitate, prin care s-au produs grave prejudicii de imagine asupra președintelui României. Contează mai puțin cum îl cheamă, și tot atât contează că este și președinte.
Pe surse, Liviu Belu va răspunde penal, cum este normal într-o societate care nu este dominată de legile furiei și urii. Legile bunului simț nu permit așa ceva, cu atât mai mult cu cât cel în cauză ocupă o funcție publică.
În afara acestor precizări succinte, haideți să vedem împreună ce o fi fost în capul lui Liviu Belu, director-adjunct la Poliția Locală Slatina!
Avem, în primă fază, un derapaj pe care un psihiatru îl poate încadra într-o zonă de, cel puțin, comportament deviant. Interesant ar fi dacă, supus unui test psihologic, Liviu Belu ar fi declarat admis. Închipuiți-vă că un astfel de om are permis de conducere, iar acolo, una din etapele premergătoare obținerii acestui drept este examenul… psihologic.
Mai departe, același Liviu Belu crede că prin această postare servește cauza unui adversar de campanie al candidatului – președinte în funcție. Impactul, în această economie a votului, este, dimpotrivă, contrar cel scontat. Oamenii normali, care au văzut postarea și înțeleg lesne acest mesaj, se vor comporta invers interesului politic al individului în cauză.
În altă ordine de idei, pe seama acestui gest incalificabil, în spațiul public autorul invocă faptul că i-ar fi fost folosită identitatea abuziv și cineva ar fi atentat la prestația sa de om cu maniere și cetățean public. Nu spune nimic, nici el și nici șeful său, de o suspendare sau chiar o demisie până la finalizarea cercetării situației invocate. Nu este exclus să fie chiar și așa, dar până acolo, astăzi, Liviu Belu este incompatibil cu o funcție remunerată din banii slătinenilor…
Dar, când șeful său spune că postarea este neinspirată, parcă nu mai sunt multe de spus. Pentru că, a spune „neinspirată” înseamnă o minimalizare a unui gest pentru care cuvântul reprobabil este mult prea îngăduitor.
Post-postare, a apărut și o reacție a unui alt partid politic, adversar cauzei pentru care servește Liviu Belu. Un conținut superficial, din păcate, chiar dacă în cuprinsul acestuia se invocă înlăturarea deîndată a lui Belu de la Poliția Locală Slatina.
Oricum, România anului 2019 nu trebuie să suporte și să accepte astfel de atitudini! Într-o situație asemănătoare, într-o țară condusă de bun-simț, înainte de a fi guvernată de partide politice, Liviu Belu era deja un om liber de contract, iar șeful său direct se punea la dispoziția conducătorului ierarhic, fără să ezite în acest sens. La noi, fir-ar a dracu de atitudine… neinspirată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.