Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

79

Senatorul Siminica Mirea, alături de curtişoreni
Duminică, 6 octombrie a.c., senatorul Siminica Mirea s-a întâlnit cu locuitorii comunei Curtişoara, la „Sărbătoarea Nucului”. Aceasta a aparticipat alături de curtişoreni la cea de-a XX-a ediţie a sărbătorii câmpeneşti.

„Am participat, cu drag, la ziua comunei Curtişoara, la „Sărbătoarea Nucului”, care a ajuns la cea de-a XX-a ediţie. Totodată, comuna a împlinit 530 de ani de atestare documentară. O zi de sărbătoare foarte frumoasă, într-o comună în plin avânt al dezvoltării. Asta datorită şi domnului primar Gheorghe Gănescu.
Le urez curtişorenilor: LA MULŢI ANI, putere de muncă şi multă sănătate!”.

Marius Iancu: „Drumul Expres Craiova-Slatina-Piteşti este o certitudine și o nouă promisiune onorată de PSD!”
„Am văzut cu toții, în ultimii 20 de ani, cum foști miniștri ai Transporturilor și foști premieri ai României desenau pe hartă drumul expres și cum ne minteau că vor aloca fonduri pentru construirea lui. Ei sunt Opoziția de azi care critică toate măsurile și investițiile făcute de PSD.
Noi am inteles că investitorii de pe platformele industriale din Slatina și Craiova au nevoie de infrastructura rutieră, noi am inteles că Balsul și Slatina trebuie să scape de traficul greu și că Oltenia nu se poate dezvolta fără o astfel de arteră rutieră.
PSD a demonstrat că poate construi infrastructura rutieră de care România are atâta nevoie pentru că PSD este alături de fiecare român”, spune deputatul Iancu pe pagina sa de socializare despre drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti.

Paul Stănescu: „Contracandidatul pentru Klaus Iohannis rămâne Viorica Dăncilă”
Senatorul PSD Paul Stănescu, a avut, înainte de moţiunea de cenzură din Parlamentt, o intervenţie telefonică la un post de televiziune, acolo unde şi-a exprimat puentul de vedere.

„Opoziția nu a vrut această moțiune de cenzură. Moțiunea a vrut-o președintele Klaus Iohannis. Pentru că în continuare candidatul cel mai puternic sau contracandidatul pentru Klaus Iohannis rămâne Viorica Dăncilă. Eu sigur sunt soldat credincios al partidului și, de fiecare dată, ce a stabilit majoritatea fără discuție, eu și organizația de la Olt respectăm aceste lucruri. Îi asigur pe toți colegii mei că toți parlamentarii de Olt, și nu sunt puțini, sunt trei senatori și patru deputați, sigur nu vor vota moțiunea. 100% nu vor vota moțiunea. Chestiunile cu toate speculațiile spuse, că au fost niște primari la Kiseleff și nu știu cine a vorbit cu ei, fac parte din bucătăria internă”, a spus Paul Stănescu.

Gigel Ştirbu, pamflet devastator!
Situaţia politică din România, evoluţia acesteia din ultimele zile, spectrul moţiunii de cenzură, care poate duce la căderea Guvernului Dăncilă, are şi un alt mod de exprimare.
Autor al unui pamflet devastator, deputatul Gigel Ştirbu – preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, oferă un text savuros:
„Îngrozită fiind că PSD nu mai poate face ca de obicei ceea ce dorește în Parlamentul României și dându-și seama că a început număratoarea inversă pentru acest Guvern, și-a anulat toate deplasările, ca și ceilalți negociatori de bază din echipa ei, Iordache și Arsene și a scos pe piață o ofertă last minute pentru toți nemulțumiții din PSD: «premierul până joi», Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că a aprobat proiecte de mică infrastructură trimise de primării în valoare de 6 miliarde de lei. Ce poate fi mai evident decât această mituire a baronilor PSD cu bani virtuali?!”. Textul complet, pe www.ziaruldeolt.ro

O lege susţinută de Dan Ciocan, promulgată
Deputatul Dan Ciocan s-a numărat perintre iniţiatorii proiectului de lege privind înfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Agroalimentare, istituţie care ar urma să se subordoneze Ministerului Agriculturii. Scopul acestei instituţii este de a promova şi implementa de strategii naţionale pentru produsele agroalimentare de calitate. Legea a fost promulgată de președintele României.
„Agenţia elaborează, implementează şi promovează strategia naţională pentru produsele agroalimentare de calitate, elaborează şi implementează programe de marketing pentru produsele agroalimentare de calitate, asigură transferul de informaţii specifice între operatorii economici, asigură consultanţă şi asistenţă tehnică necesară producătorilor de produse agroalimentare de calitate, autorizează importul produselor ecologice din terţe ţări în UE”, se arată în proiect.

Proiect legislativ, propus de Renică Diaconescu, pe ordinea de zi a Senatului
Senatorul Renică Diaconescu se numără printre semnatarii proiectului legislativ privind modificarea şi completarea Legii 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, se află şi senatorul Renică Diaconescu.
„Pentru asigurarea unui cadru cât mai bun pentru exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, precum şi pentru o cât mai bună desfăşurare a activităţii Colegiului Psihologilor din România și în scopul asigurării democrației profesiei, considerăm că prezentul proiect de lege, care vizează modificarea Legii 213/2004 are o importanță deosebită și justifică necesitatea concretizării proiectului în cel mai scurt timp.”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.