Acasă Fără categorie DGASPC Olt marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

DGASPC Olt marchează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

55

Şi anul acesta, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt organizează, pentru vârstnici, spectacole și activități în toate centrele dedicate acestora.

„În fiecare an, la 1 octombrie, statele lumii sărbătoresc Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice stabilită printr-o Hotărâre a Adunării Generale a Națiunilor Unite, adoptată la 14
decembrie 1990.
Marcată pentru prima oară în 1991, această sărbătoare este un semn de recunoaștere a persoanelor vârstnice, evenimentul consemnând o nouă viziune asupra rolului pe care aceste persoane îl joacă în viața societății, prin implicarea lor atât în educarea tinerelor generații, cât și, efectiv, la asigurarea bunăstării economice a gospodăriilor din care fac parte.
În fiecare clipă trebuie să arătăm prețuire și respect pentru vârstnici, să le cerem sfatul, să le acordăm atenție sau pur și simplu să stăm de vorbă cu ei.
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este prilejul de a le transmite tuturor celor care trăiesc vârsta înţelepciunii, sentimentele noastre de dragoste, recunoştinţă şi respect.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.