Acasă Actualitate Dubla măsură a procurorului Cristian Popescu

Dubla măsură a procurorului Cristian Popescu

193
       Numele procurorului Cristian Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, la nivel de notorietate, face concurență cu viitorul procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi… Însă, nu de fiecare dată notorietatea reprezintă măsura faptelor nobile. 

Suspendat din funcție, cu un viitor în magistratură aproape terminat, Cristian Popescu este procurorul care, potrivit avalanșei de informații publice, nu ar fi permis descinderea în noaptea fatidică de 25 spre 26 iulie în casa lui Gheorghe Dincă de la Caracal, așteptând ora 06:00. Aici, în acest caz, opinia publică, dar și magistrații de înalt nivel, îi reproșează și-l acuză pe procurorul Popescu de delăsare și exces de interpretare a legii penale.
Însă, într-un alt caz, în urmă cu ceva ani, procurorul Cristian Popescu a dat tot ce a avut profesional, la purtător, pentru a-l inculpa, într-un dosar halucinant, pe primarul comunei Nicolae Titulescu, Florin Gheorghe Tiutiu.

Povestea în cauză, rezumată, arată astfel. Pe o plantație din exploatația agricolă a familie Tiutiu de la Titulescu este identificată o turmă de oi ce distrugea cultura agricolă. Intervenția primarului, care l-a convins pe cioban să părăsească zona, era anchetată de Popescu de la Parchetul din Caracal, într-o interpretare halucinantă privind infracțiuni de genul lipsirii de libertate, și nu numai.
Prin eforturi susținute, Gheorghe Tiutiu și-a dovedit nevinovăția în dosarul în care era evident acest aspect. Iată, cum a acționat în cazul „Alexandra”, și cum a căutat să înfunde un om nevinovat, în cazul „Tiutiu”, când un martor mai că era certat că spunea adevărul…

Justiție până la capăt, nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.