Acasă Politic Proiect legislativ, iniţiat de Siminica Mirea, aviz pozitiv

Proiect legislativ, iniţiat de Siminica Mirea, aviz pozitiv

137

Senatorul Siminica Mirea este iniţiatorul unui proiect legislativ care revoluţionează administraţia locală. Iniţiatorul propune mărirea mandatului de ales local de la patru ani la cinci ani.

„Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale/județene, arată că perioada de timp consfințită de legiuitor, nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. Având în vedere practica întâlnită în ceea ce privește mandatul președintelui României, unde perioada de exercitare a funcției conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade în cazul primarilor, al consilierilor locali și consilierilor generali se susține fără echivoc, creează o responsabilitate suplimentară și aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligațiilor asumate”, se arată în expunerea de motive a inițiativei.

Proiectul legislativ a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, menţionând că iniţiativa respectă normele legislative. Un lucru pe care îl prezintă Consiliul Legislativ este că, în propunerea legislativă, nu se face referire la amdnatul preşedintelui consiliului judeţean, lăsând, astfel, un vid legislativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.