Acasă Administrație Pentru slătineni. Proiecte asumate de Emil Moţ

Pentru slătineni. Proiecte asumate de Emil Moţ

207

Într-o scurtă conferinţă de presă, dar destul de cuprinzătoare, edilul-şef al Slatinei, Emil Moţ, a prezentat câteva teme de interes local. Prima temă abordată de primar a fost cea legată de un proiect asumat pentru sprijinirea mediului economic din Slatina. Şi anume, amnistia fiscală, aplicată debitorilor care au o datorie de un milion de lei, sau mai mică de atât, la bugetul local. Prin acest demers, administraţia locală îşi doreşte stimularea mediului economic slătinean. Printre alte subiecte, referitoare la modernizări de drumuri, realizarea unei centuri ocolitoare, primarul Moţ a vorbit şi despre cele trei zile de distracţie oltenească, ce vor fi organizate în noul parc al Tineretului, de la fosta unitate militară.

Amnistie fiscală pentru unii datornici
În cadrul conferinţei de presă, primarul urbei a vorbit despre amnistia fiscală aplicată datornicilor, persoane fizice, juridice sau entităţi fără personalitate juridică, care, la data de 31 decembrie 2018, aveau obligaţii fiscale restante la bugetul local de un milion de lei sau sub această sumă. Această măsură se aplică doar aclor datornici care nu se mai află sub incidenţa unei alte măsuri asemănătoare. Programele de amnistie fiscală sunt o practică europeană şi urmăresc relansarea şi depăşirea unor probleme fiscale ale debitorilor şi urmăreşte stimularea mediului economic şi dezvoltarea spiritului voluntar de achitare a datoriilor către administraţia locală. Proiectul se află în dezbate publică şi poate fi analizat pe site-ul Primăriei Slatina: www.primariaslatina.ro, la secţiunea Transparenţă decizională.

Oltenii &… Restu’ lumii se întâlnesc la Slatina, în Parcul Tineretului
Primarul Slatinei a vorbit şi despre cel mai cunoscut festval despre olteni, umor şi distracţie, caer are loc, anual, la Slatina. Vineri, 20 septembrie debutează o nouă ediţie, cea de-a XXV-a, care se va desfăşura în perioada 20-25 septembrie a.c.
În ziua de deschidere a festivalului are loc Vama Oltenească, la ora 10:10, unde vor fi întâmpinaţi Silviu Biriş (personalitatea festivalului), Toma Cuzin şi Liliana Mocanu (din serialul „Las Fierbinţi”). Petrecerea va avea loc în noul parc Tineretului, de la fosta unitate militară. Acolo se va deschide şi cârciuma „ La căţaua leşinată”, vor avea loc târgul meşteşugarilor populari şi o serie de spectacole. Seara se încheie cu un concert al interpretei de muzică populară Zorina Bălan.
A doua zi vor fi organizate reprezentaţii ale ansamblurilor invitate, iar oltenii şi restu’ lumii vor avea parte se o serie de suprize. Seara se încheie în acorduri balcanice. Vor urca pe scenă Greek4U şi solistul aromân Stelu Enache.
Ultima zi a festivalului va debuta în aceeaşi locaţie: Parcul Tineretului, cu diverse activităţi distractive. Pe scenă vor urca mai multe ansambluri din judeţ şi grei ai scenei româneşti: Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Aurelian Temişan. Primăria Slatina a alocat suma de 200.000 lei pentru festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.