Acasă Politic Gigel Ştirbu: „Habarnistul Breaz lovește din nou”

Gigel Ştirbu: „Habarnistul Breaz lovește din nou”

108

Președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, Gigel Ştirbu, printr-un comunicat de presă, critică faptul că ministrul Culturii, Daniel Breaz, nu cunoaşte obiectivele incluse în lista patrimoniului mondial UNESCO.

„Am aflat cu stupoare, în acest sfârșit de săptămână, că ministrul Culturii, dl. Breaz, nu are habar nici măcar despre care sunt obiectivele incluse în lista partrimoniului mondial UNESCO din România. Ce-i drept, sunt și multe: șase situri culturale și două situri naturale, iar în Patrimoniul Cultural Imaterial se mai numără șapte elemente, obiceiuri şi manifestãri ale tradiţiei româneşti.
Într-o postare pe care acesta a făcut-o sâmbătă, pe pagina sa pe o rețea de socializare, ministrul, mândru nevoie mare, relatează faptul că a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai sectorului cultural din județul Maramureș și că a efectuat vizite la instituții de cultură, monumente istorice și la „Cimitirul Vesel” de la Săpânța, despre care spune el că face parte în prezent din obiectivele de patrimoniu mondial UNESCO.
Domnule ministru al Culturii și Identității Naționale, cu părere de rău, pentru că nu știți nici măcar atâta lucru, vă aduc la cunoștință că “Cimitirul Vesel”, deși faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate acolo, acest inedit cimitir pe care dvs. l-ați vizitat NU face parte din lista partrimoniului mondial UNESCO din România.
E chiar așa greu, domnule ministru, să rețineți șase situri culturale și două situri naturale pe care Patrimoniul mondial UNESCO din România le include în prezent în lista sa?! După ce că România are o listă atât de restrânsă a obiectivelor înscrise în patrimonial mondial UNESCO, dvs. nu puteți nici măcar atâta lucru să știți?
Domnule Breaz, dați dovadă de incultură și ignoranță și este impardonabil, în calitatea dvs. de ministru al Culturii să publicați infomații false pe una dintre cele mai populare rețele de socializare din lume. În loc să stați pe Facebook, cred că v-ar prinde mai bine să dați un scurt telefon la Direcția Patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii și să vă puneți la punct cu lucruri pe care ar fi bine să le cunoașteți, având în vedere faptul că vă aflați la conducerea acestui minister, de aproape un an de zile și sunteți plătit pentru asta din banii cetățenilor care au anumite așteptări de la dvs. Și mă gândesc că dacă știți de Facebook, ați auzit și de Wikipedia, doar trebuie să vă preocupe, domnule ministru…
Domnule Breaz, dacă ați fi fost ministru al Culturii în țări precum Spania sau Italia care au zeci de obiective înscrise în lista partrimoniului mondial UNESCO, aș mai fi înțeles o astfel de gafă, dar dvs. nu aveți nicio scuză că sunteți atât de limitat și nu cunoașteți nici măcar lista atât de scurtă a partrimoniului mondial UNESCO din România.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.