Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

69

Siminica Mirea. Mesaj pentru elevi, la început de an şcolar
Senatorul Siminica Mirea, parlamentarul care a iniţiat un proiect important în domeniul învăţământului, cel referitor la ore de prim-ajutor în programa şcolară, a transmis un mesaj elevilor, părinţilor şi profesorilor:
„Educaţia este un pilon important al statului. Iar prin educaţie ne dezvoltăm şi putem dezvolta, la rândul nostru. Astăzi, elevii încep un nou capitol, un capitol al curiozităţii şi cunoaşterii.
Deschiderea noului an şcolar, 2019-2020, îmi oferă prilejul de a transmite cele mai frumoase gânduri elevilor, părinţilor să fie la fel de implicaţi în educaţia copiilor, iar dascălilor multă putere de muncă. Şi, la finalul anului şcolar, să culeagă cele mai frumoase roade ale muncii lor. Tuturor elevilor: mult succes în anul şcolar 2019-2020!”

Marius Iancu. vot important pentru PNDL II
„Fondurile alocate de Guvern pentru Programul de Dezvoltare Locală etapa II care au rămas neutilizate după încheierea contractelor de finanțare nu se vor întoarce în bugetul statului, ci vor putea fi repartizate către alte unități administrativ teritoriale din județul respectiv care au depus proiecte eligibile sau către administrațiile care depun cereri noi de finanțare.
Am votat în plenul Camerei Deputaților aceste noi măsuri pentru derularea PNDL II, un program pentru care Guvernul a alocat 30 de miliarde lei pentru 7179 de obiective, dintre care 441 au fost finalizate. Este responsabilitatea noastră să modernizam comunitățile locale și să îi ajutăm pe primari să construiască rețele de drumuri, apă și canalizare, școli, dispensare și cămine culturale. Singurii care nu au înțeles scopul PNDL II sunt parlamentarii USR care au votat împotrivă. Dacă pentru ei partidul din care face parte primarul unei localități este mai important decât miile de locuitori care au dreptul la un trai decent, atunci cum au tupeul să ceară din nou votul cetățenilor?
Noi ne-am propus să guvernam pentru oameni, pentru a le oferi o viață mai bună și PSD este alături de fiecare român!”, spune deputatul Marius Iancu, cel care a votat pentru noua măsură, care vine în sprijinul UAT-urile, care nu au cheltuit banii din PNDL II.

Dan Ciocan, activitate în Comisia pentru Agricultură
În Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, din Camera Deputaţilor, acolo unde deputatul Dan Ciocan este secretar, pe ordinea de zi, într-o şedinţă recentă, s-au aflat, în dezbatere următoarele inițiative legislative:
– PLx 9/2019: Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 și ale Legii nr. 169/1997;
– PLx 302/2019: Proiect de Lege pentru aprobarea OUG nr. 31/2019 privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru completarea OUG nr. 11/2018 pentru adoptarea unor măsuri bugetare și pentru modificarea Legii – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice;
– PLx 336/2018: Proiect de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării – cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului.

Gigel Ştirbu. Proiect legislativ important
Deputatul Gigel Ştirbu este iniţiatorul unui proiect legislativ referitor la biblioteci. Astfel, acesta propune creşterea fondului de carte şi mai propune ca finanţarea acestora să se facă din bugetul anual al şcolii, de asemenea şi din fondurile Ministerului Educaţiei sau fonduri locale.
„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.334/2002, în sensul creşterii anuale a fondului de carte din bibliotecile şcolare cu cel puţin 5% din numărul total al elevilor şi preşcolarilor din cadrul unităţii şcolare. De asemenea, se propune ca finanţarea bibliotecilor şcolare să se facă din bugetul anual al unităţilor de învăţâmânt de stat în cadrul cărora funcţionează, din fondurile alocate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, autorităţile locale având posibilitatea să finanţeze bibliotecile şcolare.”, spune deputatul.

Paul Stănescu, despre guvernare
Senatorul Paul Stănescu a fost prezent, la începutul săptămânii la şedinţa CEx PSD, în calitate de vicepreşedinte. Acesta a vorbit cu presa după şedinţă şi a declarat următoarele:
“Dacă restructurarea va pica la vot, Guvernul va rămâne în forma actuală şi sigur atunci ne aşteptăm la moţiunea de cenzură, asta e tot. După cum spune şeful opoziţiei Orban sigur ne aşteptăm la moţiune de cenzură. Emoţii ai tot timpul, te duci într-o bătălie tot timpul ai emoţii, nu eşti convins că o vei câştiga, dar partidul se va mobiliza ca să scoatem cele mai bune rezultate”.

Renică Dianconescu. La el acasă
Duminică, 8 septembrie, în comuna Schitu, a avut loc cea de-a treia ediţie a Zilei Comunei. La acest evenitment a fost prezent şi fiul satului, senatorul Renică Diaconescu. Acesta a transmis şi un mesaj tuturor celor care seaflau prezenţi la serbarea câmpenească:
„Mă bucur să fiu de fiecare dată aici. Este locul unde îmi încarc bateriile, pentru că aici m-am născut. Aici îşi dorm somnul de vecni înaintaşii mei. Voi veni mereu cu drag aici, locul unde m-am născut. Întreaga echipă politică a PSD a venit aici din respect, pentru că s-au implicat în multe proiecte locale. Toţi sunt prietenii mei şi sunt şi prietenii dumneavoastră. Trebuie să ridicăm această comună şi avem şi girul preşedintelui Consiliului Judeţean. Comuna Schitu va ajunge pe un loc fruntaş în rândul comunelor din judeţ la capitolul detvoltare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.