Acasă Actualitate Primarul Marian Lunganu, alături de fiii satului la cea de-a III-a ediție...

Primarul Marian Lunganu, alături de fiii satului la cea de-a III-a ediție a Zilei comunei Schitu

582
        Duminică, 8 septembrie 2019, a fost, pentru comuna Schitu, condusă de primarul Marian Lunganu, o zi de mare sărbătoare. La cea de-a III-a ediție a Zilei Comunei Schitu, organizată anual, de Sfântă Maria, au fost prezenţi numeroși tineri, iar vârstnicii satului au întinerit sufleteşte, datorită atmosferei de sărbătoare create de artiștii invitați să cânte și să încânte în frumoasa localitate olteană…
Întregul eveniment s-a derulat ireproșabil, și asta deoarece primarul Marian Lunganu, alături de viceprimarul Claudiu Moșteanu şi cei din consiliul local, s-au implicat exemplar și au fost atenți la fiecare detaliu.
Fiii satului, prezenţi la serbarea câmpenească s-au simțit foarte bine, având posibilitatea să asiste, cu zâmbetul pe buze, la numeroasele activităţi artistice, pentru toate vârstele.
În ceea ce-i privește pe cei tineri, aceștia au preferat jocurile puse la dispoziţie de organizatori, iar ceilalţi au ascultat muzică de bună calitate şi au servit câte o bere rece cu o porție de micii proaspeţi care au sfârâit, până târziu în noapte, pe grătarele încinse la Schitu.
Sărbătoarea de la Schitu, la ediția a III-a
Ca și în anii trecuți, evenimentul de la Schitu ar putea fi redus la un singur cuvânt – „superb”, reușind să definească perfect atmosfera creată la fața locului, dar din respect pentru cititori, merită să amintim, pas cu pas, tot ceea ce s-a întâmplat pe stadionul din localitate, acolo unde a avut loc serbarea câmpenească.
Așadar, organizatorii au pornit distracţia de anul acesta în jurul orelor 15:15, atunci când, pe scenă, au urcat copiii talentați de la „Voiniceii Schitului”, alături de solista Melania Păun, reprezentanți ai unui ansamblu înfiinţat în anul 2017, la inițiativa primarului Marian Lunganu, avându-l ca instructor pe îndrăgitul coregraf oltean, Marian Stănescu.
După dansurile populare ale artiștilor de la ansamblul local, tinerii unui alt ansamblu, și tot de dansuri populare, a urcat pe scenă: Ansamblul „Vedea-Văleni” din Văleni, înfiinţat în anul 2018, prin implicarea primarului Ion Șofaru și a directorului de la Căminul Cultural Văleni, Mariana Bițu.
La rândul lor, reprezentanţii Ansamblului GAL Ghimpeţeni „Poarta Olteniei”, al cărui președinte este Constantin Ciobanu, au oferit un spectacol de zile mari, așa cum o fac ori de câte ori apar în fața publicului spectator. Astfel, după un dans mixt de excepție, pe scenă au urcat tinerele soliste Emilia Ogea și Roxana Pațanghel. Acompaniamentul dansatorilor a fost susținut de Ionel Fieraru (a lu̕ Oneaţă), de la Movileni, în timp ce orchestrația a fost asigurată de formația Marinel Talent de la Roșiorii de Vede.
Un moment deosebit a fost și cel în care cuplurile din comuna Schitu, ce au făcut 50 de ani de căsnicie, dar și elevii cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională din 2019 au primit premii și diplome din partea organizatorilor…
Oficialii Oltului alături de primarul Marian Lunganu
Lângă comunitatea din Schitu, alături de primarul Marian Lunganu, pentru a susţine proiectele comunei, la sărbătoare au fost prezenţi şi Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu – vicepreşedinte al CJ Olt, Renică Diaconescu – senator de Olt, Marius Iancu – deputut de Olt, Corina Sulger – președinte OFSD, Emil Marinescu – președintele pensionarilor social-democrați, Emil Albotă – prof. dr. UTCB, Daniel Bărbulescu – director în cadrul AFIR Craiova, Cătălin Rotea – manager general Spitalul Județean de Urgență Slatina, Cosmin Floreanu – director economic Spitalul Slatina, Andrei Barbu – președinte TSD Slatina, Gigi Neacșa – director Garda de Mediu Olt, Silviu Neacșu – fost prefect de Olt, Dragoș Drăghicescu – director DADR Olt, Florin Cotoșman – comisar-șef adjunct Garda de Mediu, Sabin Bratu – director la Serviciu Județean de Pază Olt, Adrian Bărbulete – inspector şcolar general al ISJ Olt…
„Venim din respect alături de dumneavoastră și vă mulțumim pentru faptul că ne sunteți aproape de fiecare dată când vă solicităm sprijinul. Vreau să vă asigurăm și să-l asigurăm pe domnul primar Marian Lunganu de tot suportul nostru în toate proiectele pe care comuna Schitu și le propune și de aici încolo. Sunt alături de domnul primar, un om dedicat care vine foarte des la Consiliul Județean și se luptă pentru fiecare proiect pe care îl are pentru dezvoltarea acestei localități. Credem în domnia-sa și suntem siguri că împreună vom reuși să transformăm comuna Schitu într-o comună modernă, europeană. Le urez la mulți ani sărbătoriților de azi și vă dorim petrecere frumoasă în compania artiștilor invitați în această minunată zi”, a precizat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.
„Mulțumesc tuturor pentru prezență și pentru susținere. Le mulțumesc invitaților noștri, președintelui Marius Oprescu, parlamentarilor de Olt, directorilor de instituții deconcentrate și nu numai. (…) Pe mine mă știți foarte bine și ați văzut că tot ceea ce v-am promis în decursul anilor am reușit să pun în practică. V-am promis o sărbătoare și o aveți, am promis că vom avea un ansamblu și îl aveți… Am promis o piață agroalimentară, un iluminat corespunzător și drumuri mai bune și ele se văd. Și vă promit că lucrurile bune nu se opresc aici. Aveți încredere în echipa noastră și veți vedea că localitatea Schitu se va schimba în bine, de la o zi la alta…”, a precizat și Marian Lunganu, primarul comunei Schitu.
Artiști îndrăgiți pe scena de la Schitu
Pe parcursul petrecerii de la Schitu, pe scena special amenajată de organizatori, au urcat soliști îndrăgiți de muzică populară, invitații speciali – Olguța Berbec și Remus Novac, Valentin Sanfira, Dorina Mete, Gabriel Coveșanu (Cove) și Costel David, cu toții reușind să-ncingă atmosfera cu numeroasele cântece de joc și voie-bună pe care le-au adunat în repertoriu în decursul anilor.
Așadar, trebuie reținut că organizatorii, în frunte cu edilul localității, Marian Lunganu și viceprimarul Claudiu Moșteanu, le-au pregătit celor prezenți numeroase surprize, astfel încât petrecerea să fie la înălțime, iar oamenii să uite, fie și pentru câteva ore, de grijile și nevoile cotidiene.
Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii, un show pirotehnic ce a luminat în mii și mii de culori cerul senin al unei frumoase seri de septembrie, așternute peste comuna Schitu – județul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.