Acasă Editorial Despre un liberal: Gabriel Dima Buliteanu

Despre un liberal: Gabriel Dima Buliteanu

536

Să subestimezi inteligenţa colectivă a unei comunităţi este cea mai mare greşeală pe care o fac, în România, politicienii. Vine asta, fie dintr-o inteligenţă limitată, fie din superficialitate, fie din lipsă de soluţii…
Cine îşi închipuie astăzi că slătinenii vor ieşi în septembrie, conform surselor autorizate, să-şi întâmpine un prezumtiv primar, venit să-i salveze, de ceva necunoscut, cu flori, pâine şi sare, este într-o mare eroare. Vremea salvatorilor a cam trecut, mentalul colectic nu mai caută lideri providenţiali, iar slătinenii (aviz întregii clase politice!) sunt mai inteligenţi decât îşi închipuie clasa politică în integralitatea sa!
Despre slătineni, alegerile locale (cele prezidenţiale contează mai puţin) trebuie analizate pornind de la necesitatea normalităţii! Da, aţi citit corect: NECESITATEA NORMALITĂŢII!
Aici, în această zonă, îl regăsim pe Gabriel Dima Buliteanu. Slătinean, citit „periculos” peste medie, adept al convieţuirii bazate pe comunicarea directă, fără a face din aşa ceva o virtute.
Nu îşi asumă proiecte filantropice, care nu se derulează până nu vine presa la faţa locului (sic!). Nu mută munţii din loc, nu manipulează norodul prin discursuri ornate cu maxime şi cugetări luate din cărţile apărute în colecţia „Biblioteca pentru toţi”…
Gabriel Dima Buliteanu se înscrie în zona oamenilor normali, suprapunându-se peste acea stare de normalitate invocată mai devreme. Iar astăzi, în opusul politcilor făcute de cei care sunt stare de faliment, slătinenii pot opta, atunci când îşi vor alege primarul, spre un profil de genul lui Gabriel Dima Buliteanu. Unul dintre ei, cu o viziune în care rolul cetăţii este mai important decât al liderului de tip providenţial.
Paradoxal, astăzi, Gabriel Dima Buliteanu nu are nevoie de un partid anume, ci, mai degrabă, lucrurile stau invers, partidele, în încercarea de a se salva, pot construi un proiect împreună cu Gabriel Dima Buliteanu. Pentru Slatina, oraşul în care nici măcar primarul să fie deasupra celorlalţi.
Altfel, care cred că norodul va fi prezent la marea descălecare a unuia venit din Drumul Taberei să candideze la Primăria Slatina, sunt depăşiţi de viteza cu care realitatea trece pe lângă ei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.