Acasă Actualitate Încă unul. Emil Moț, dizident în PSD!

Încă unul. Emil Moț, dizident în PSD!

472
        După pierderea alegerilor europarlamentare din 26 mai, cei care conduc astăzi PSD-ul la nivel central și-au propus să nu învețe nimic din mesajul public. Și reușesc asta, în fiecare zi. Olguța conduce o comisie privind fraudarea alegerilor, deși PSD a avut cel puțin un reprezentant în fiecare secție de votare, Dăncilă dă pensii speciale la bieții primari, ajunși la senectute, Iordache o ține mai departe cu justiția, iar în România se vor face autostrăzi cap-coadă. Cine suflă, cine spune că împăratul e gol, o pățește. Șerban Nicolae nu mai e liderul senatorilor PSD, iar primarul de la Sectorul 3 e suspendat șase luni din partid. Ar zice un clasic: trăiască democrația internă din partid! În schimb, cel mai bine o duc analiștii de casă, cei care facturează pentru sondaje și măsurători.

La Olt, după ieșirile publice, destul de acide, ale lui Paul Stănescu și Marius Oprescu, vine și rândul primarului de la Slatina să vorbească, cu voce tare, ceea ce gândesc cam 95% dintre pesediști:

„Sunt și eu preocupat, ca toți colegii, de modul în care vom aborda alegerile prezidențiale, după eșecul usturător de la europarlamentare. Avem nevoie de un candidat credibil, capabil și să transmită un mesaj puternic către marea masă de nehotărâți, dar să și mobilizeze electoratul PSD.
Mă întâlnesc zilnic cu colegi, cu oameni simpli, fără funcții politice, care mă întreabă deschis cine va fi candidatul nostru pentru Cotroceni. Le spun tuturor, așa cum mi s-a spus și mie, că vom face un sondaj de opinie în urma căruia va fi desemnat cel mai bine plasat coleg, dintre cei care și-au anunțat intenția să candideze.
Dar, sunt întrebat și întreb și eu la rândul meu, de ce să-i măsurăm doar pe cei care și-au manifestat dorința de a candida? Poate sunt alți colegi care stau mult mai bine și care chiar dacă nu doresc în acest moment să se înscrie în competiție, ar putea fi convinși să o facă. Este cazul doamnei Primar General Gabriela Firea, care vedem cu toții că de ani buni se află pe primele poziții în toate sondajele de opinie, în ce privește încrederea. Ori e mult mai ușor să transformi în voturi o zestre semnificativă de încredere și notorietate, decât să le clădești pe toate de la zero sau oricum de undeva de jos.
Eu cred că în acest moment nu facem altceva decât să pierdem timpul cu tot felul de experimente și încercări, în loc să încercăm să maximizăm cea mai bună variantă pe care o avem și s-o convingem pe dna Firea să candideze! Ar fi un semnal extraordinar pentru tot partidul și ar crea acea emulație de care avem nevoie pentru a da, după atâția ani, Președintele Țării!”
       Rămâne ca mesajul de mai sus, asumat de Emil Moț, să- fie tradus președintelui Dăncilă. Iar dacă traducătorul are putere de convingere…
În schimb, din păcate, astăzi, pe ceea ce se întâmplă la nivel central, unii spun că șansele PSD să intre în turul doi la prezidențiale, sunt aproape de zero. De nivelul mării în care-și scaldă, mediatic, președintele Dăncilă gleznele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.