Acasă Politic Congresul PSD – momentele-cheie. Paul Stănescu s-a ţinut de cuvânt

Congresul PSD – momentele-cheie. Paul Stănescu s-a ţinut de cuvânt

369

Sâmbătă, 29 iunie a.c., Sala Palatului, din Bucureşti, a găzduit cel mai mare eveniment al PSD din anul 2019: Congresul extraordinar. Aproape 4000 de delegaţi, din toate judeţele ţării s-au aflat în marea sală de spectacole. Judeţul Olt a avut a doua delegaţie, ca număr de delegaţi, după Dolj. Congresul a debutat la ora 11:00, după sosirea invitaţilor, care au intrat pe o uşă distinctă şi un culoar delimitat. Imnul de stat a fost interpretat de un copil îmbrăcat în costum populare, după ce a bucurat audienţa cu o doină. Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, la acea vreme, l-a îmbrăţişat.

Aplauze, discursuri şi huiduieli
Îmbrăcată într-un deux-pieces albastru, Viorica Dăncilă a ieşit în evidenţă la primul discurs rostit în deschidere. Mesajul acesteia a fost mobilizator, de unitate şi de continuitate.
„Sunt pentru relansarea dialogului cu partenerii noştri europeni, iar rezultatele excelente pe care le-am obţinut în exercitarea mandatului de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene ne legitimează în faţa Europei.”, a spus Dăncilă în mesajul care a mers pe un context pro-european
După Dăncilă au ţinut discursuri Ecaterina Andronescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, care a recitat o poezie, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici sau Marian Oprişan, care a fost huiduit de membrii câtorva organizaţii.

Paul Stănescu, decizie păstrată
Senatorul Paul Stănescu, preşedinte executiv al PSD, pentru scurt timp, a declarat la Slatina, într-o conferinţă recentă, că va fi prezent în sală, dar nu va vota la Congres. Ceea ce a şi făcut. Alături de acesta a fost şi preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, parlamentari, primari sau consilieri judeţeni şi locali.
„N-am fost de acord cu acest Congres, dar Comitetul Executiv Naţional a votat pentru. Sunt membru de partid, disciplinat, respect statutul, am spus că voi veni la Congres, dar nu voi vota. I-am rugat pe domnul preşedinte executiv Marius Oprescu şi pe toţi colegii mei să voteze cum le dictează conştiinţa, în funcţie de proiectul politic al fiecăruia. Eu nu voi vota pentru că mi se pare că ne-am grăbit. Puteam să facem un Congres, conform statutului, la începutul lui iulie, începutul lui august, să desemnăm candidatul la prezidenţiale şi după aceea să facem un Congres ordinar de alegeri pentru că majorităţii preşedinţilor de organizaţii le expiră mandatele în această toamnă.”, a declarat Stănescu.

– Viorica Dăncilă aleasă la şefia PSD cu 2.828 de voturi ale delegaţilor la Congres.
Liviu Pleşoianu a primit doar 715 voturi din partea delegaţilor, Şerban Nicolae – 375 de voturi pentru, iar Ecaterina Andronescu numai 50 de voturi pentru, au precizat sursele citate.
– Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv cu 2.463 de voturi, Daniel Suciu a obţinut 1,358 voturi, Daniel Florea – 129 şi Sorin Bota 19 voturi.
– Mihai Fifor a fost ales secretar general al PSD cu 2.366 voturi, Gabriel Petrea a obţinut 716 voturi, Codrin Ştefănescu – 466, Felix Stroe – 189, iar Rodica Nassar – 77. 22 de voturi au fost declarate nule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.