Acasă Administrație Ilie Chitez continuă investiţiile în sănătate. Dispensar modern, la Leoteşti-Bobiceşti

Ilie Chitez continuă investiţiile în sănătate. Dispensar modern, la Leoteşti-Bobiceşti

238

Dacă pe 14 mai a.c. se consemna o nouă realizare a primarului comunei, Ilie Chitez, un om pentru oameni, iniţiator a mai multor proiecte de reabilitare şi modernizare a unor clădiri importante din comună, unde funcţionează instituţii de interes local, acesta recidivează. Joi, 27 iunie a.c. a avut loc inaugurare noului dispensar. În satul Leoteşti exista o clădire care intrase în degradare, până nu de mult ea fiind folosită drept grădiniţă. După ce grădiniţa a fost mutată în clădirea proaspăt modernizată, aici a fost amenajat un dispensar medical modern, cu două cabinete medicale.

Primul proiect de investiţii în sănătate
Marţi, 14 mai a avut loc, în satul Bobiceşti, din comuna cu acelaşi nume, inaugurarea noului Centru de Permanenţă. Clădirea în care funcţionează, din această primăvară, Centrul de Permanenţă, fost conac boieresc al familiei Radu, a fost ridicată în perioada interbelică, păstrând şi astăzi elementele arhitecturii neoromâneşti târzii. Din iniţiativa primarului Ilie Chitez, clădirea este acum patrimoniul primăriei, fiind salvată de la pieire o construcţie autentic românească. În vara anului 2014, la inițiativa primarului Chitez Ilie, a fost cumpărată clădirea de la fostul proprietar, reparată, modernizată și apoi redată în folosință ca Dispensar uman.
Proiectul de reailitare, modernizare şi dotare al noului Centru de Permanenţă a fost finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Naţională II. Prin acelaş program, la Bobiceşti au mai fost finanţate următoarele proiecte:
Extindere rețea de canalizare în comuna Bobicești, satele: Mirila, Leotești, Belgun, Bobicești și Bechet, județul Olt – 6.139.149 lei; Reabilitare, modernizare și dotare Dispensar comunal uman Leotești – 780.402 lei; Reabilitarea şi modernizarea Școlii gimnaziale Bobiceşti – 1.202.624; Reabilitarea şi modernizarea Școlii gimnaziale Leoteşti – 2.838.533 lei; Reabilitarea şi modernizarea şi dotarea Grădiniței cu program normal Leotești – 711.615 lei.
Toţi cei prezenţi au vizitat noua unitate medicală şi le-au fost prezentate dotările de care vor beneficia locuitorii din Bobiceşti. La finalul evenimentului, primarul Ilie Chitez a primit o icoană cu Sfânta Parascheva, ocrotitoarea localităţii.

Dispensar cu aparatură unică în mediul rural
Destul de modest, primarul Ilie Chitez nu a vrut să se laude cu noul dispensar, care are aparatură mdicală modernă, care nu se găseşte în alte comune din judeţ. Noul dispensar are obiective bine trasate: să asigure accesului neîngrădit al locuitorilor, turiştilor şi persoanelor ce tranzitează comuna la infrastructura de bază şi asigurarea sănătaţii şi securităţii; să asigure
condiţiile necesare desfăşurării eficiente a actului medical profesionist, asigurat de doi medici.
Proiectul de modernizare a dispensarului este realizat ca obiectiv în Strategia de Dezvoltare Locală. prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II şi a fost nevoie de accesarea a sumei de 780,402.00 lei.
Ceremonia de sfinţire a avut loc în interiorul dispensarului, cu un serviciu religios efectuat de un sobor de preoţi, în prezenţa viitorilor beneficiari ai actului medical de calitate, cetăţenii comunei şi nu numai.

Proiectele primarului Chitez
Pentru toaman acestui an, primarul comunei Bobiceşti are agenda încărcată de proiecte realizate fie din fonduri locale, fie din fonduri guvernamentale.
Primul proiect, al cărui rezultat se va vedea la toamnă, este amenajarea unei grădiniţe în satul Leoteşti, aflată în sediul unei foste şcoli, avariate la cutremurul din 1977, iar în anul 2000 reabilitată de primarul Chitez, în prezent ea având o destinaţie precisă: grădiniţă.
Tot în toamnă va fi gata şi şcoala gimnazială de la Leoteşti, care va avea 10 clase moderne.
La capitolul utilităţi, primarul Chitez le-a rămas dator cu 20% din totalitatea reţelei de canalizare, pentru că de foarte mult timă, comuna Bobiceşti beneficiază de serviciul de apă pe întreaga rază a comunei. Acest lucru se va finaliza la sfârşitul toamnei, după cum promite edilul-şef al comunei.
Proiectele primarului Ilie Chitez nu se opresc cu acestea, pentru că mai are în plan destule pentru anul care urmează. Unul dintre ele ar fi demolarea actualului cămin cultural din satul Leoteşti şi construirea unuia modern într-o altă locaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.