Acasă Cultură Marin Beşcucă. Magister. Confesiunile unui poet din Grădina Maicii Domnului

Marin Beşcucă. Magister. Confesiunile unui poet din Grădina Maicii Domnului

317

„Nimic şi niciodată fără Dumnezeu!”

Este un volum de versuri care cuprinde poezii fără rimă versuri în care metafora des întâlnită „curge parcă dintr-o peniţă febrilă şi de nestăvilit, atât de incisivă şi sinceră şi totuşi atât de temută de marea majoritate a acelora care s-au apropiat de prelinsul ei… Cerneala cheamă şipotul cuvântului la descătuşare”. Cartea este editată la Editura Hoffman, acolo unde cărţile prin viaţă cu adevărat.
Cititorul care aici este mai mult decât un simplu om care citeşte, percepe substraturile cele mai rafinale ale creaiei poetice şi remarcăm sinceritatea şi uimirea, dar totul este atât de firesc.
Poemele beşcuciene transpiră pură filozifie abordând teme variate, când autorul trece cu uşurinţă de la iubire la social, de la politică la suflet, de la limitatele valori la nemărginirea dumnezeirii, dar constantele care ies la lumină sunt Dumnezeu şi Iubirea.
Există şi versuri cu un monolog interior înţesat de întrebări multe şi doar percepţii subtile de răspunsuri. Spiritul Magister este un sumplu învăţător. Nu este un poet ermetic, cititorul reuşind să cunoască lăuntricul poetului.

Marin Beşcucă este poetul care ne copleşeşte cu zbuciumul său în a dezlega prin verbul versului, tainele fiinţării umane. De asemenea Beşcucă nu face abstracţie de universul în care fiinţeaă, nu este pasiv la condiia sa umana, pe care o înfruntă cu toată fiinţa poetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.