Acasă Actualitate File de istorie. Parc Hotel, un nou capitol, după 50 de ani....

File de istorie. Parc Hotel, un nou capitol, după 50 de ani. Cum va arăta cu noul aspect

1520
          Parc Hotel nu este o oarecare clădire, care este administrată de o firmă, şi are o activitate comercială. Parc Hotel este un reper, un element al istoriei locale din ultimii 50 de ani. După 50 de ani de la construire, azi, Parc Hotel, intitutal atunci „Complexul Turistic PARC”, arată la fel ca în perioada construirii. Este şantier, iar înfăţişarea nu va mai avea legătură cu arhitectura clădirilor cu caracter turistic din comunism. Va avea un aspect modern, o arhitectură a vremurilor contemporane.
Stabilimentul a fost construit la sfârşitul anilor ’60 de Oficiul Național de Turism „Carpați” – S.C. ONT Carpaţi S.A., proiectul aparţinând unei echipe de arhitecţi şi ingineri, care a lucrat la Hotelul Intercontinental din Bucureşti şi la hotelurile principalelor staţiuni din ţară.
Lucrări interioare s-au realizat de mai multe ori, însă la faţadă nu s-a umblat deloc. Firma care administrează hotelul a obţinut un proiect pe fonduri europene. Valoarea proiectului este de 15.790.807,64 lei (cu TVA). Termenul de implementare este de 16 luni.

„Corpul de cazare va avea un regim de înălţime S tehnic+O+P+9E+E10 tehnic. Funcţional. acesta va cuprinde birouri administrative la nivelul demisolului şi al parterului, la nivelurile 1-8 se vor amenaja câte 8 camere duble, cate o cameră single şi câte un apartament, la etajul 9 se vor amenaja încă cinci unităţi de cazare suplimentare prin extinderea acestuia, iar etajul 10 va ramâne spaţiu tehnic. Vor rezulta următoarele unităţi de cazare, încadrabile la 3*: 64 de camere duble, 2 camere duble de lux (rezultând un număr de 66 de camere, duble din care 2 camere duble de lux), 8 camere single, 9 apartamente din care unul de lux, un apartament şi o cameră dublă pentru persoane cu dizabilităţi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.