Acasă Politic Liviu Voiculescu, poziție reconfirmată în fruntea PNL Olt

Liviu Voiculescu, poziție reconfirmată în fruntea PNL Olt

537
      O analiză, în rândurile care urmează, despre dreapta liberală și modul cum iese Organizația Județeană Olt a Partidului Național Liberal din alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.
Este primul moment de bilanț politic, cuvenit în dreptul mandatului de președinte ales al lui Liviu Voiculescu și al echipei acestuia…
Un scor extraordinar la scrutinul europarlamentar
Deși victoria aparține, la nivelul județului Olt, celor de la PSD, partidului care deține prin membrii, simpatizanți și cotizanți, cu chip și fără chip, scorul reușit de PNL Olt arată o recalibrare a potențialului liberal din județ.
Cu aproape 25%, în condițiile date de o campanie făcută inteligent, prin comunicare directă, prin acțiuni politice, echipa lui Liviu Voiculescu vine să pregătească, de acum încolo, de pe o poziție avantajoasă, alegerile prezidențiale și cele două scrutinuri din 2020: locale și parlamentare.
Practic, în raport cu scorul obținut de organizația județeană, se consolidează o echipă și se confirmă capacitatea acesteia în fața conducerii centrale…
Curățenia din PNL Olt, aprobată și susținută la nivel central
Imediat după alegeri, la propunerea președintelui Voiculescu, a fost votată excluderea a patru primari, doi viceprimari și șapte consilieri locali din partid. Decizia, luată pentru modul cum acești aleși liberali au înțeles să susțină, fățiș, cauza celor de la PSD. O decizie care vine să pună capăt tuturor speculațiilor ce alimentau până acum ideea că la Olt există o coabitare între PSD și PNL. Drumurile despărțite, o realitate menită să demonstreze că opțiunea de a fi liberal este o acțiune voluntară, dar trebuie să te supui unor norme statutare interne.
Pe seama acestei decizii, media centrală (psnews.ro; podul.ro; ziariști.ro; epochtimes.romania.com; hotnews.ro; etc) a alocat spații ample, fără a pune într-o lumină nefavorabilă gestul excluderii acestor disidenți social-democrați, ascunși în PNL Olt.
Reconfirmarea… reconfirmării echipei lui Liviu Voiculescu
Joi, 6 iunie 2019 a avut loc ședința Biroului Politic Județean al PNL Olt. O discuție aplicată pe rezultatele alegerilor europarlamentare… Membrii BPJ Olt, puși în fața unei situații neanunțate, au acordat, printr-o majoritate largă, un vot de încredere lui Liviu Voiculescu. Practic, după votul obținut la alegerea sa ca președinte al Organizației Județene Olt a PNL, Liviu Voiculescu primește, din nou, un vot de susținere pentru modul cum aplică politicile liberale în cadrul organizației pe care o conduce…
Cu sau fără vacanță, PNL Olt se pregătește să-și desemneze echipa de candidați pentru alegerile locale din vara anului viitor, fără a omite și planul de lucru ce visează convingerea electoratului în toamnă, de faptul că președintele Klaus Iohannis merită încă un mandat în fruntea statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.