Acasă Actualitate Din poză lipseşte „eroul”. Interpretare greşită a firescului

Din poză lipseşte „eroul”. Interpretare greşită a firescului

217
foto: IPJ Olt

Putem fi acuzaţi că suntem „hateri” sau că nu apreciem aportul poliţiei la ordinea şi siguranţa care ne conferă liniştea sufletească. Ni se poate zice: „Nici când fac fapte bune nu-i lăudaţi.”. Poliţiştii nu fac fapte bune. Nici rele. Evident, păstrând limita eticii faptelor lor. Ei fac ceea ce au în fişa postului. Respectă legea şi contractul de muncă şi au o remuneraţie în acest sens. Eroii nu au uniforme.
O întâmplare aparte s-a petrecut la Drăgănești-Olt, un orăşel cu multe poveşti.

Se face că, cităm comunicatul IPJ: „În această dimineață, administratorul unei piețe din orașul Drăgănești-Olt a fost abordat de o persoană, care i-a predat un portofel găsit. Bărbatul a apelat la sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Drăgănești-Olt, în speranța că aceștia vor găsi proprietarul. Polițiștii au identificat proprietara acestuia, o femeie, de 50 de ani, care a ajuns în posesia bunului pierdut. Femeia a declarat că la data de 01 iunie a.c., a pierdut portofelul în care se găseau două carduri bancare, doi cercei din aur, 803 lei, 50 euro în bancnote și 16 euro în monede și nu spera să își mai recupereze aceste bunuri.”

Vă daţi seama că a fost cu happy-end şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi. Dar, unele mişcări de PR nu-şi au rostul, mai ales că eroul nu apare în banda desenată. Sau poate nu a dorit. Ceea ce ştim e că, dacă vei găsi un portofel, ceri ajutorul unui poliţist. Dacă îţi va cere să faci o poză cu măreaţa fapta, ca să facă el comunicat de presă, îi refuzi. Pe motiv că fapta ta e una firească, a unui cetăţean cu un dezvoltat simţ civic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.