Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

90

Marius Iancu, felicitări pentru edilul Slatinei
Deputatul Marius Iancu l-a felicitat pe primarul Slatinei, Emil Moţ, pentru realizarea proiectelor din ultima perioadă.
«Continuăm să construim Slatina» nu a fost doar un slogan de campanie electorală, ci un angajament pe care primarul Emil Moț l-a făcut slatinenilor.
Parcul de la fosta Unitate Militară a fost, la început, o idee a oamenilor din Slatina, un proiect al unei echipe. Acum prinde contur si culoare cu fiecare zi care trece, iar mâine va fi, poate, unul dintre cele mai frumoase locuri din Slatina. Îl felicit pe primarul Emil Moț pentru că și-a onorat promisiunea făcută slatinenilor. Continuăm să construim pentru că Slatina merită mai mult!

Parlamentarul a fost prezent la două evenimente locale, cu ocazia zilelor oraşelor Piatra Olt şi Potcoava:
„Primarii din Potcoava și Piatra Olt au vrut să le ofere și câteva momente de distracţie cu dans și muzică bună. Îi felicit pe primarii Manuel Enachioaia și Tudor Udrescu pentru organizarea Zilelor Orasului, în localitățile lor. Echipa PSD Olt este, ca de fiecare dată, alaturi de olteni!”.

De asemenea, acum câteva zile, deputatul a fost în comuna Osica de Sus, pentru a sta de vorbă cu sătenii aflaţi la târg.
„Oamenii din Osica de Sus știu ce înseamnă să consumi produse românești, naturale și sănătoase. De aceea, ei înțeleg și susțin lupta PSD împotriva dublului standard la alimentele și produsele din import. Atât cumpărătorii, cât și legumicultorii pe care i-am întâlnit în târg au apreciat măsurile și programele Guvernului pentru stimularea agriculturii românești și pentru creșterea nivelului de trai în România.”, a spus deputatul.

Din agenda deputatului Dan Ciocan
De curând, pe agenda de lucru a deputatului Dan Ciocan, printre altele, s-a aflat şi şedinţa de lucru a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaiţor, acolo unde au fost dezbătut un proiect de lege. Activitatea este prezentată pe pagina de socilizare a parlamentarului de Olt, Dan Ciocan:
„Pe ordinea de zi am avut în dezbatere următoarea inițiativa legislativa:
– PLx 468/2012: Proiect de Lege privind suplimentele alimentare;
– Plx 148/2019: Propunere legislativă pentru modificarea și completarea OG nr.42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și pentru modificarea unor acte normative.

Recent, deputatul a fost prezent la un eveniment cu încărcătură emoţională şi patriotică. Acesta a participat, în calitatea de parlamentar la depunerea jurământului militar al Batalonului 1 Instrucţie Olt. Evenimentul a avut loc în zona centrală a Caracalului, mai precis, lângă sediul Primăriei municipiului Caracal.

Siminica Mirea, proiect pentru dezvoltarea Slatinei
Senatorul Siminica Mirea se află printre semnatarii unui proiect de lege ce are ca scop trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor – Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, precum şi transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al Statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina.

„În ultima perioadă, Municipiul Slatina a cunoscut o puternică dezvolare economică ca urmare a extinderii platformei industriale, ceea ce a condus la necesitatea modernizării și extinderii infrastructurii orașului, precum şi cea din imediata apropiere a urbei, pentru a se facilita accesul la platforma idustrială. Acesta este motivul care a condus la intenţia autorităţii publice locale din Municipiul Slatina, de a realiza obiectivul de investiţii:
«Construire drum de legătură între zonele industriale», pentru care a fost elaborată
documentaţia «Studiu de fezabilitate, privind necesitatea şi oportunitatea promovării
obiectivului de investiţii , potrivit căreia, drumul de legătură ce se doreşte a se
construi, porneşte din DN65(E574) Km 55+700, se intersectează cu calea ferata
secundară Bucureşti-Piteşti-Craiova, DJ-563 şi se termină în DJ 546 (Slatina -—
Brebeni».
Prin realizarea acestui drum, se va asigura: fluidizarea traficului, siguranța circulaţiei, îndepărtarea traficului greu din zona urbană, transportul rapid şi facil al navetiştilor între zonele industriale ale municipiului Slatina, oportunitatea dezvoltării zonelor industriale şi a agenților economici deja existenţi, prin oferirea unei şosele necesare accesului diferitelor transporturi ce asigură aprovizionarea cu materii prime a fabricilor şi, în acelaşi timp, transportul produselor realizate de acestea.
Realizarea acestei investiţii este utilă și datorită faptului că a fost demarată construcţia obiectivului de interes naţional: Drumul expres – Craiova – Piteşti, care va descongestiona traficul rutier de persoane şi cel de mărfuri, avand în vedere existența unor platforme industriale bine dezvoltate atat la Craiova. cât şi la Piteşti şi în Slatina. Valoarea investiţiei, conform Studiului de Fezabilitate elaborat, este de 69.500.000 lei”, se arată în expunerea de motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.