Acasă Actualitate În sfârșit, la „Radu Greceanu”…

În sfârșit, la „Radu Greceanu”…

157

         Aflat într-o perioadă de recesiune, de căutare a reconsiderării încrederii în ceea ce a însemnat cândva, Colegiul Național „Radu Greceanu”, susținut din toate părțile, vine și organizează un concurs definit „Medicii de mâine”. O acțiune normală, pentru o școală care a dictat multă vreme performanța în învățământul oltean.

Comunicatul organizatorilor sună astfel: „Sâmbătă, 11 mai 2019, Colegiul Național „Radu Greceanu” din Slatina, la inițiativa profesorilor de biologie din școală și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Olt, organizează a VIII-a ediție a Concursului interjudețean de anatomie ,, Medicii de mâine”, coordonator prof. Mihai Mariana și Pîrvu Gianina Isabela.
Vor intra în concurs 150 elevi, din noua județe: Argeş, Arad, București, Brașov, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț și Olt. Participarea este fără taxă, toți concurenții primesc mape tematice care conțin: un blocnotes, un pix si un breloc personalizate. De asemenea elevii și profesorii din alte județe pot beneficia de cazare gratuită în căminul unității noastre.
La deschidere vor fi prezenți reprezentanți ai: ISJ Olt, Primăria Slatina, Spitalul Județean, Crucea Roșie si Universității din Craiova.

Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc sa urmeze o carieră în domeniul medical.
Pot participa pentru secţiunea gimnaziu, elevi din clasa a VII-a si a VIII-a (materia studiindu-se în clasa a VII-a), iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a si a XII-a (materia studiindu-se în clasa a XI-a).
Elevii premiați în funcție de punctajul obținut pot primi atlase anatomice, stetoscoape și medalii de aur, argint, bronz. Mențiuni se acordă la 20 % din participanți, iar 40% vor primi medalii. Elevii de la secțiunea liceu ce obțin premii, respectiv mențiuni pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean conform protocolului încheiat între cele două instituții. Pentru ambele secțiunii, elevii premianți beneficiază de un curs gratuit de prim-ajutor susținut de către Crucea Roșie Slatina.

Acest concurs reprezentativ pentru județul nostru este posibil datorită finanțării oferite de către Primăria Mun. Slatina si sponsorizarilor oferite de catre SC Natural SRL si Editura Hoffman”.

Rămâne de văzut câți elevi olteni vor reuși să iasă câștigători în cadrul acestei competiții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here