Acasă Politic O inițiativă Siminica Mirea. Mandatul primarilor…

O inițiativă Siminica Mirea. Mandatul primarilor…

122

    În procedură parlamentară, susținut de aleși de la toate partidele, se află un proiect de lege inedit: mandatul primarilor, al consilierilor județeni, consilierilor locali să fie de cinci ani și nu de patru, așa cum este în prezent, conform Legii 215/2001. Inițiativa aparține unuia dintre cei mai activi parlamentari de Olt, senatorul Siminica Mirea.

Motivațiile proiectului, așa cum se regăsesc în expunerea de motive, țin de durata de implementare a unor proiecte de interes local, de stabilitatea pe funcție a aleșilor, dar și de practica națională și europeană. În România, spre exemplu, mandatul președintelui de țară este de cinci ani. La nivel european, durata unui mandat de europarlamentar este tot de cinci ani. Inițiativa senatorului Mirea de la Olt este amplu comentată în aceste zile de principalele canale media.
Până acum, față de inițiativa senatorului oltean nu s-au găsit argumente care să combată rațional proiectul. Rămâne de văzut când va trece de parlament, când va promulga legea Iohannis și de când va intra în vigoare. 2020 sau 2024?
Articolul precedentDan Ciocan, activitate în Comisia pentru agricultură, din Camera Deputaţilor
Articolul următorMarius Iancu: „Rate mai mici pentru români, mai multe investiții private”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here