Acasă Actualitate O inițiativă Siminica Mirea. Mandatul primarilor…

O inițiativă Siminica Mirea. Mandatul primarilor…

153

      În procedură parlamentară, susținut de aleși de la toate partidele, se află un proiect de lege inedit: mandatul primarilor, al consilierilor județeni, consilieruilor locali să fie de cinci ani și nu de patru, așa cum este în prezent, conform Legii 215/2001. Inițiativa aparține unuia dintre cei mai activi parlamentari de Olt, senatorul Siminica Mirea.

Motivațiile proiectului, așa cum se regăsesc în expunerea de motive, țin de durata de implementare a unor proiecte de interes local, de stabilitatea pe funcție a aleșilor, dar și de practica națională și europeană. În România, spre exemplu, mandatul președintelui de țară este de cinci ani. La nivel european, durata unui mandat de europarlamentar este tot de cinci ani. Inițiativa senatorului Mirea de la Olt este amplu comentată în aceste zile de principalele canale media.
Până acum, față de inițiativa senatorului oltean nu s-au găsit argumente care să combată rațional proiectul. Rămâne de văzut când va trece de parlament, când va promulga legea Iohannis și de când va intra în vigoare. 2020 sau 2024?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.