Acasă Actualitate La Slatina. Cosette Chichirău, cu optimism, despre o Românie normală

La Slatina. Cosette Chichirău, cu optimism, despre o Românie normală

217

Aflată la Slatina, în cadrul turneului de promovare a candidaţilor Alianţei USR-PLUS, pentru europarlamentarele din 26 mai 2019, deputatul Cosette Chichirău a susţinut o conferinţă de presă alături de preşedintele USR Olt, Silviu Anton. În ultima vreme, membrii USR au stat de vorbă cu cetăţenii şi, în proporţie de 50%, oamenii susţin demersurile partidului. Însă, spune aceasta, mai este de lucrat. USR are membri, care au absolvit şcoli înalte din România şi din lume, iar acest lucru poate fi un model pentru cetăţenii care aşteaptă o altfel de clasă politică. USR îşi arată disponibilitatea de schimba clasa politică prin propria pregătire.
Cosette Chichirău a afirmat că lupta anticorupţie este importantă pentru menţinerea unui stat de drept puternic şi că prin campaniile şi activitatea parlamentară a useriştilor au încercat să menţină un statut corect pentru statul de drep, lovit un grup de politicieni, care văd altfel funcţionarea unui stat corect şi drept.
Întrebată dacă este de părere că Eugen Nicolicea, propus pentru Ministerul Justiţiei, îi va face pe plac lui Liviu Dragnea de a promova în guvern ordonanţele de modificare a legilor justiţiei, Cosette Chichirău spune că da, Nicolicea îi va face pe plac preşedintelui PSD, însă, cu optimism, crede că preşedintele Iohannis nu va da curs propunerii şi va refuza numirea.
De asemenea, deputatul mai consideră că, indiferent dacă referendumul propus de preşedintele ţării nu va avea o transpunere majoră în realitate de către majoritatea din Legislativ, cel puţin mulţi nu vor mai avea curajul să pună la colţ statul de drept şi astfel România să meargă pe un drum al normalităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.